Üniversite içinden ve dışından yoğun katılımın sağlandığı etkinlikte öğrencimiz Yavuz Baran, ChatGPT ve yapay zekâ programlarının temel felsefesi ve çalışma ilkeleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirerek, sunumu esnasında örneklere de yer verdi.
Prof. Dr. Şener Bağ, ChatGPT’nin insanlığın yaşamında neleri değiştirme potansiyeli olduğundan bahsederek, konuya ilişkin felsefî değerlendirmelerden söz etti ve söz konusu programın dijital mecradaki farklı yansımalarından örnekler vererek sunumunu tamamladı.
Doç. Dr. Özlem Tekin’in sunumu ise daha çok ChatGPT’nin eğitim bilimleri ve akademik anlamda nasıl etkin kullanılabileceği üzerine yapılandırıldı. Sunum esnasında programın yapabildikleri, sağladığı avantajlar ve sınırlıklar üzerinde duruldu. TEKİN, gerçekleştirdiği sunumda katılımcılara bolca uygulamalı örnekler de sunarak ChatGPT’nin kullanımına dair pratik detayları paylaştı.
Panelin son konuşmacısı olan Doç. Dr. Harun Göçerler de ChatGPT ve diğer yapay zekâ uygulamalarının eğitim ve akademi dünyasındaki etik yansımalarına değinerek, bu konuda ülkeler üstü mekanizmaların aldığı prensip kararlarını dile getirdi ve intihal konusunda akademik dergilerin tutumu üzerine günümüzde yaşanan tartışmaları aktardı. Göçerler, konuşmasının sonunda ise eğitim süreçlerinde sınav, ödev, projeler v.b. konularda gerçekleşmesini ön gördüğü durumlara değindi ve konuya dair çözüm önerileri ile görüşlerini maddeler halinde aktardı.