2 Vekil, Lüleburgaz Eski Sanayi Sitesi, Yeni Sanayi Sitesi, Kristal-İş Sendikası Trakya Şubesi, Petrol-İş Sendikası Trakya Şubesi, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.  CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; "Aylık enflasyon rakamlarımız gelişmiş ülkelerin yıllık enflasyon rakamlarını ne yazık ki yakalamış durumdadır.

TÜİK’in açıkladığı son verilere göre enflasyon, ağustosta aylık bazda yüzde 2,47 olurken yıllık bazda yüzde 51,97 olarak gerçekleşti.

Ağustos 2024 aylık enflasyon (%2,47) tüm baskılara rağmen son 61 yılın ağustos ayı enflasyon ortalamasının (%1,52) çok üzerinde gerçekleşmiştir.

L7

“Kırklareli’nin Değerinin Farkındayız” “Kırklareli’nin Değerinin Farkındayız”

TÜİK'in açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre yılın ilk 6 ayında ara zam almayan çalışanların maaşı yüzde 24,73 erirken ilk 8 ayda ise bu oran yüzde 31.93 oldu.

2024'ün başından bu yana maaşların 3'te 1'i eridi. 2024 Ocak'ta 17 bin 2 TL olan asgari ücret böylece 8 ayda 5 bin 430 lira 31 kuruş erimiştir, çalışanın cebinden alınmıştır.

TÜİK ve ENAG’ın aylık enflasyon hesaplamaları arasındaki fark (Ocak- Ağustos dönemi 8 aylık) %20,95 seviyesine yükselmiş ve çalışanın hakkı elinden alınmaya devam edilmektedir.

Umutsuzluk yok, yoksulluğun yaşam biçimi haline getirilmesine izin vermeyeceğiz!

Çare bu iktidarın değişmesidir,çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir" dedi.

Editör: Haber Merkezi