SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilimiz genelinde ki çiftçileri ilgilendiren bir açıklama gerçekleştirildi. ÇKS başvurularının bugün itibariyle başladığı ifade edilirken, yeni başvuruların il ve ilçe müdürlüklerinden, geçmiş yıllar kaydı olanların ise e-Devlet üzerinden olacağı belirtildi.

Başvurular Nasıl Olacak?

Başvuru bilgilerinin SMS yoluyla çiftçilere iletileceği kaydedilirken; “Çiftçilerimiz ÇKS'ye ilişkin başvurularını fiziksel olarak il/ilçe müdürlüklerimize yapabilirler. Önceki yıllarda başvurusu olanlar ise elektronik ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden de başvurabilirler.

Thumbs B C F6Be802B2Da802F1C74Fa0Ba6D273241

Tarımsal faaliyet yapılan alanlar için mülkiyetten bağımsız olarak ÇKS'ye "Taahhütname Belgesi" ile başvuru yapılabilir. 2025 üretim yılı için ikinci, üçüncü ürün ekim/dikimlerine ilişkin beyanlar da e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecektir.

ÇKS'ye fiziksel dosya ile başvuran çiftçilerimize de başvuru bilgileri SMS yoluyla iletilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca çiftçilerin ÇKS'ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellemesini 15 Mart - 15 Nisan tarihlerinde yapabileceğin altı çizildi.

Muhabir: Volkan Abuy