Siyaset

“Çifte Vatandaşlarımızı Sandığa Davet Ediyorum”

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği kahvaltısında önemli açıklamalarda bulundu.

Loading...

27 Ekim’de Bulgaristan’da düzenlenecek olan Erken Genel Seçim öncesi, Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği tarafından kahvaltı düzenlendi.

“Tüm Bulgaristan Türklerini ve çifte vatandaşları sandık başına davet ediyorum”

Kahvaltıya katılan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, önemli açıklamalarda bulundu. Çifte vatandaşların Kırklareli’ndeki sandıklarda da oy kullanabileceğinin altını çizen Başkan Bulut; “Sevgili Hemşehrilerim; Şunu hatırlatmak isterim ki çifte vatandaşlığa sahip olan herkes Bulgaristan’da yapılacak olan seçimler için oy kullanabiliyor.

Kırklareli’mizde ve ülkemizin bazı diğer şehirlerinde kurulacak sandıklarda oylarınızı kullanabilirsiniz.

Kıymetli soydaşlarımızın, Bulgaristan Türkleri canlarımızın orada en doğru ve iyi biçimde temsil edilebilmesi için, tüm Bulgaristan Türklerini ve çifte vatandaşlık hakkına sahip vatandaşlarımızı 27 Ekim günü sandık başına davet ediyorum.

Ayrıca bu güzel buluşmaya vesile olan, Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş’e teşekkürlerimi sunuyorum” cümlelerini kullandı.

“Dünyanın dörtbir yanında Türk kimliğine ve İslam coğrafyasına saldırı var”

Tüm dünyada Türk kimliğine karşı bir saldırı olduğunu söyleyen Bulut; “Benim için bu mikrofonu aldığım zaman ne belediye başkanlığımın ne siyasi kimliğimin ne ekonomik durumumun önemi var. Neyin önemi var? Önce kimliğimin, Türk milletinin, ecdadımın ve inancımın önemi var. Şunu belirtmek istiyorum öncelikle; dünyanın dörtbir yanında Türk kimliğine ve İslam coğrafyasına saldırı var. Bugün insanlıktan, modernlikten, vicdandan bahsedenlerin hepsinin gözü de kapandı, kulağı da tıkandı. Nerede? Filistin’de. Binlerce bomba atılıyor. Yaşlı, kadın, çocuk demeden hepsine kıyılıyor kimsenin sesi çıkmıyor. Sözde onlar insan hakları savunucusu biz barbarız değil mi? Bugün yine yanlarında duran Türk Milleti, Türk Devleti.  Bu bugün Filistin’de böyle, 1989’da Bulgaristan da böyleydi” dedi.