Yerel

Çocuğunu Okula Bırakan Kan Verme Sırasına Girdi

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında kan bağışı kampanyası başlatan Lüleburgaz Kızılay Kan Bağış Merkezi yeni haftada yeni bir okulda.

Kızılay Kan Bağış Merkezi yeni haftada yeni bir okulda.

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi İlkokulu’nda kan bağış çadırı kuruldu. Çadırın kurulduğu erken saatlerden itibaren, çocuğunu okula getiren veliler kan bağışı için sıraya girdi. Velilerin bu şekilde bilinçli hareket etmesi sevindirici olarak değerlendiriliyor.

Kızılay'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokole göre öncesinde okullara veli davetiyesi gönderiliyor. Kan bağışı alınacağına dair haber veriliyor. Velilerden de buna göre katılım sağlanıyor.

Kan bağış kazanımı görevlisi Gizem Gerdeme Tokur; "Geçtiğimiz Hafta Lüleburgaz Bahçelievler İlkokulu’ndaydık ve bağış kampanyamıza yoğun bir katılım gerçekleştirildi. Bugün Ticaret ve sanayi odası ilkokulunda da yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Atatürk Mahallesi muhtarı Cihan Kara da çok destek oldu. iki bağışçı getiren öğrenciye madalya 1 kişi getiren öğrenciye boyama kitabı verildi" açıklamasını yaptı.