Masterchef Türkiye’de Kırklareli ve İstasyon Caddesi Detayı Masterchef Türkiye’de Kırklareli ve İstasyon Caddesi Detayı

Lüleburgaz’ın önde gelen siyasilerinden ve çevrecilerinden Hakan Dedeoğlu, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. “Bu Yıl 663’üncüsü düzenlenen tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri dünyaya açılmalıdır” diyen Dedeoğlu şunları kaydetti;

“Yıllar önce asker arkadaşım rahmetli Tayfun Talipoğlu ile paylaşmıştım. Sonrasında Edirne’ye gitmiş ve hasır şapkasını takarak alanda bu temele dayanan resimler çekmişti.

İlk etapta Balkan ülkelerine, sonrasında Avrupa ve en sonunda dünyaya açılarak bu konuda başta Tarihi Edirne ilimiz olmak üzere Trakya ve Türkiye’nin muhteşem bir Arena içinde olmasına sağlayabiliriz.

Bu konuda; Yetkililerimizin bakanlık nezdinde çağrı yapmasının ve diğer ülke yetkilileriyle temas kurulmasının yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Bu konunun ülkemiz açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Dedeoğlu, önceki yıllarda Kırkpınar’a gelen Sumo güreşçilerini hatırlatarak; “Güzel girişimler oldu ama arkası gelmedi. Bu düşünceyi canlandırmamız çok çok iyi olur. Edirne çok değerli tarihi eserleri ve algılarıyla bu döneme uygun. Bu yüzden konuyu doğru şekilde ele alabilirsek ülkeye gerçekten ve özellikle de bölgemize çok katkısı olur” ifadelerini kullandı.

450387975 1782345098837873 6186469994685264361 N

Editör: Ferdi Kurtbayram