Demirkan; “Gazi Meclis’in Üyeleri NATO’nun Vekilleri Olamazlar”

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanlığı tarafından yazılı olarak yapılan basın açıklamasında; “NATO’ nun genişlemesi Türkiye’ ye tehdidin ağırlaşmasıdır. Türkiye’nin milli birliği ve vatan bütünlüğü açısından İsveç’ in NATO üyeliğine kabulünü tehlikeli buluyoruz, veto etmeye çağırıyoruz.” denildi.

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanı Erdal Demirkan açıklamada; “Gazi Meclis’ in üyeleri NATO’ nun vekilleri olamazlar. Türkiye’ nin vekili olun! Türkiye 31 NATO üyesi arasında tek başına kalsa dahi, veto yönünde bir irade göstermelidir” dedi.

Erdal Demirkan açıklamasının devamında ; “İsveç’ in NATO’ ya alınması, NATO’nun doğuya ve kuzeye doğru genişlemesidir. NATO’nun her hangi bir yöne doğru genişlemesi ise Türkiye’ ye tehdidin ağırlaşmasıdır. Çünkü NATO, sistem siyasetçilerinin söylediği gibi Türkiye’yi koruyan güvenlik şemsiyesi değil, her cephede Türkiye’ ye yönelik tehditlerin kaynağıdır.

Edirne sınırımızdaki Dedeağaç’tan Güney Kıbrıs’ a kadar Ege ve Doğu Akdeniz’ de namlularını Türkiye’ ye çeviren ABD ve NATO’ dur. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK ve yobaz terör örgütleriyle birlikte Türkiye’ ye saldıran ABD ve NATO’ dur.

Bu nedenle, Vatan Partisi olarak Türkiye’nin milli birliği ve vatan bütünlüğü açısından İsveç’ in NATO üyeliğine kabulünü son derece tehlikeli buluyoruz. Hem AKP hükümetini hem de TBMM’ deki tüm milletvekillerini Finlandiya’nın üyeliğini onaylayarak yaptıkları vahim yanlışı tekrarlamamaya ve İsveç’ in NATO üyeliğini veto etmeye çağırıyoruz. Gazi Meclis’ in üyeleri NATO’nun vekilleri olamazlar. Türkiye, uzun vadede güvenliğini, birliğini ve refahını NATO’ dan çıkarak sağlayacaktır. Milletimize saygı ile duyururuz” şeklinde konuştu.