Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, A milli takım oyuncusu Merih Demiral’a Avrupa Şampiyonası maçında gol sevincini bozkurt işareti yapmasını sebep göstererek iki maç ceza veren UEFA’yı kınadı.

Dün gerçekleşen Belediye Meclis toplantısının sonunda bir açıklamaya yapan Bulut, bozkurt işaretinin tarihimizde çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Bulut açıklamalarında şunları kaydetti;

“Öncelikle millilerimizi tebrik ediyoruz. Hakikatten hepimizi çok gururlandırdılar. Hollanda ile çeyrek final mücadelesine çıkacağız. Yine tüm Meclis üyelerimizi Millet Bahçesi’ndeki o coşkuya davet ediyorum. Millet olarak çok ihtiyaç duyduğumuz unsurlardır bunlar.

Bozkurt; hepinizin bildiği üzere Türk mitolojisinde, Türk tarihinde, destanlarımızda çok önemli bir semboldür. Türk ulusunun başına bir iş geldiğinde ya da bir tehdit belirdiğinde ortaya çıkan ve yol gösteren bir sembol. Ergenekon destanına da baktığımızda zaten bunu görüyoruz.

Siyasi görüşten öte horoz Fransızlara ne anlam ifade ediyorsa, Türk Milleti için de bozkurt o anlama geliyor.

Yine Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye destanında; “Sarışın bir kurda benziyordu ve mavi gözleri çakmak çakmaktı” diye nitelendirdiği gibi Ulu Önderimiz Atatürk’ümüzün de bir bozkurt olduğunu düşünüyorum. Atatürk Türk Milletini en iyi şekilde bugüne kadar temsil etmiş ve bize çok büyük bir Cumhuriyet’i miras bırakmıştır.

Nitekim 1927 yılında bastırılan ve yaklaşık 10 yıl tedavülde kalan ilk kâğıt paramızın üzerindeki bozkurt motifinin bizzat Atamız tarafından işletildiğini tüm halkımıza hatırlatmak istiyorum.

Maalesef; Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Sırplar Srebrenista’da herkesin gözü önünde 10 binlerce Müslüman’ı katlederken yaptıkları bir hareket vardı. Ve buna “Çetnik Selamı” diyorlardı. Pek çok Sırp sporcu bugüne kadar çetnik selamını resmi maçlarda tüm dünyanın önünde paylaştı. Hiç kimseden ses çıkmadı.

"Yeşil Pasaporta Olan Güveni Sarsamayız" "Yeşil Pasaporta Olan Güveni Sarsamayız"

Herkes dilediği gibi dilediği şekilde her şeyi yapabiliyor, sorun olmuyor. Ama Türk Milletinin bir evladı kalkıp, tarihten bugüne kadar hepimizin sembolü olan bozkurt işaretini yaptı diye iki maç ceza alıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Buradan şiddetle UEFA’yı kınıyoruz. Ve Cumartesi gecesi tüm halkımızı Türk bayraklarıyla birlikte o aslan yürekli millilerimizin yanlarında olduğumuzu, tüm dünyaya en güçlü mesajı verebilmek amacıyla her bir vatandaşımı Millet bahçesinde Milli maçımızı seyretmeye davet ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Editör: Ferdi Kurtbayram