Türkiye’de ki tüm internet sitelerini yakından ilgilendiren karar 14 Ağustos’ta uygulanmaya başlıyor. İnternet sitelerinde yer alan “com” ibaresi kalkıyor, sitelerde sadece “tr” uzantısı kullanılacak.

Site Adınız Alınabilir

Bu değişimin ardından tüm internet sitelerinin alan adını yeniden alması gerekiyor. Eğer bir internet sitesi tr uzantısı ile yeni ad almazsa site adı herhangi birisi tarafından satın alınabilir.

Konu henüz pek çok işletme ve kişi tarafından bilinmiyor. Hal böyle olunca sitelerinizin isimleri fırsatçılar tarafından alınabilir.

Thumbs B C 8995F0A936C0Cb12E211271B3A890Be5

“Boşa çıktığında alan adlarınızı başkaları almaya başlayacak”

Söz Bitti, Katledilen Kızlarımız Portrelerinde Yaşayacak Söz Bitti, Katledilen Kızlarımız Portrelerinde Yaşayacak

Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi (TOBBUYUM) Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, Kırklareli’nde konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. 14 Ağustos’tan sonra site isimlerinin başkaları tarafından alınabileceğinin altını çizen Yüksel; “BTK yeterince duyuru yapamadı, yapsa yeterli insana ulaşamadı. O yüzden altını çizerek söylüyorum 14 Ağustos 2024’te “com” ifadesi kalkıyor. Örnek veriyorum tobbuyum.com.tr adresini kullanıyoruz bu artık tobbuyum.tr oluyor. Eğer şimdi almazsanız 14 Ağustos’ta tüm alan adları boşa çıkacak. Boşa çıktığında alan adlarınızı başkaları almaya başlayacak. Türkiye’de ilk gelen ilk alır ilkesi getirildi. Eskiden bir alan adını almak için belge veriyordunuz, vergi levhasını veriyordunuz ancak 2 yıl önce bu durum kaldırıldı dediler ki ilk gelen ilk alır” şeklinde konuştu.

I M G 20240731 173004

Muhabir: Volkan Abuy