Yerel

Ellerinde Bayraklarla Kırklareli Sokaklarında Zaferi Kutladılar!

Kırklareli’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gece boyunca da devam etti.

Kırklareli’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gece boyunca da devam etti.

İlk olarak saatler 19.00’u gösterdiğinde Halk Eğitim Merkezi’nde Kabul Töreni gerçekleştirildi. Törene; Kırklareli Valisi Birol Ekici, Belediye Başkanı Derya Bulut, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Köse, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Cemalettin Akyüz, kurum müdürleri, siyasiler STK temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

Programda protokol mensuplarının davetlileri kapıda tek tek karşılamasının ardından, ikramın gerçekleştiği salona geçildi. Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Birol Ekici; “Bugün şanlı Türk ordumuzun Kurtuluş savaşını taçlandırdığı, zaferi getirdiği gündür. Bu zaferle büyük Türk Milleti, geri çekildiği emperyalistlere karşı tekrar ayağa kalkmıştır. Bu zafer bize daha sonra Cumhuriyet’i bahşetmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşımız, Cumhuriyet ile taçlanmış ve bugün dünyanın sayılı ülkelerinden birisinde onurla, gururla bağımsız bir şekilde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Program güne özel olarak hazırlanan Zafer Pastasının kesilmesi ile noktalandı.

30 Ağustos, Zafer Yürüyüşüyle Taçlandı

Saatler 20.00 olduğunda ise Özgürlük ve Demokrasi Meydanında toplanan vatandaşlar, Zafer Yürüyüşünü gerçekleştirmek üzere bir araya geldiler.

Protokol mensuplarının da katılımıyla yürüyüş başladı. Walldrof Caddesi üzerinden millet bahçesine yürüyen Kırklarelililer ellerinde bayraklarla 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladılar. Yürüyüşte açılan dev bayrağı taşıyan vatandaşlar daha sonra Millet bahçesine ulaştılar.

Ancak yürüyüşe katılımın az olması gözlerden kaçmadı.

30 Ağustos gecesi Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın Millet Bahçesi’nde düzenlediği, vatandaşların alanı hınca hınç doldurduğu Ümit Besen ve Pamela konseri ile son buldu.