İngiltere merkezli dünyaca ünlü The Drinks Business dergisinin yaptığı derlemede, grup müsabakalarının ardından son 16 turuna kalan ülkelerin şaraplarına da yer verildi. Turnuvada mücadele eden ülkelerin özel şaraplarına odaklanan dergi, Türkiye’yi temsil eden şarabı ise bağlarının tamamı Kırklareli sınırları içerisinde yer alan Chamlija’dan seçti.

Chamlija’nın ünlü şarabı nev’i şahsına münhasır 2020’yi ülkemizi temsil eden şarap olarak seçen The Drinks Business ekibi, perakende satış fiyatı 33 euro olan bu şarabı şu sözlerle okurlarına aktardı; “Siobhan Turner MW şunları söyledi: “Sanki bu tadımların her birinin kadrosunda Türkiye'den en az bir harika şarap varmış gibi görünüyor ki bunu görmek ve tatmak çok heyecan verici. Bunun böğürtlen ve biraz meşe baharatı içeren zengin, olgun ve saf bir burnu var. Damakta, iri tanenler ve güzel meyve saflığı ile ısınıyor ve olgunlaşıyor. “Izgara kuzu eti ve baharatlı patlıcanla mükemmel.”

Türkiye’nin Euro 2024’te gösterdiği başarılı performans ile birlikte The Drinks Business’ın ülkemizi temsilen kendi şaraplarına yer vermesinin ayrı ayrı mutluluğunu yaşadıklarını belirten Chamlija Şarapları Kurucusu Mustafa Çamlıca, "Euro 2024’te son 16 turuna kalan ülkelerin şaraplarından The Drinks Business bir liste yayınladı. Nev’i Şahsına Münhasır 2020 ile Türkiye’yi temsil etmekten mutlu olduk. Millilerimize başarılar dileriz” dedi.(Haber MerkeziImage00002-2

Kırklarelili Gaziler Bilek Güreşi Yaptı Kırklarelili Gaziler Bilek Güreşi Yaptı

Logo-2

2106035

Editör: Haber Merkezi