81 sanatçı 27 yayınevi katılımıyla 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Lüleburgaz 2. Kitap ve Edebiyat Fuarı, birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Lüleburgaz Belediyesi’nin fuar için iş birliği yürüttüğü ADY Basın Yayın bünyesinde çalışmalarını yürüten Yazar Ferhat Uludere; fuarı değerlendirdi. Lüleburgazlı olan Ferhat Uludere; kurucusu olduğu ADY Basın Yayın’ın alt kuruluşu olan Edisyon Yayınevi’nde Yayın Yönetmenliği yapıyor ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yaratıcı Yazarlık Bölüm Başkanlığını yürütüyor. 
Fuara çok sayıda öğrencinin katılım sağladığına değinen Uludere; “Bu tip fuarlara öğrencilerin gelmesi çok önemli. Yazarlarla tanışıyorlar. Edebiyat ile ilişkiyi geliştiriyorlar” açıklamasını yaptı.
“Yıllar sonra Lüleburgaz’da böyle bir etkinlikte bulunmak size nasıl hissettirdi?” sorusunu cevaplayan yazar; “98’de ben Lüleburgaz’dan ayrıldım. Uzun zaman sonra ilk defa aralıksız bir şekilde Lüleburgaz’da bulunuyorum. Bavulla gelmiş olmak duygusu çok garip geldi. Geri dönüyormuşum gibi bir duygu” cevabını verdi.
Fuarın belediye ile ilk çalışmaları olmadığına değinen yazar Uludere sözlerini şöyle sürdürdü; “Film akademisi, yaratıcı yazarlık atölyesi gibi farklı çalışmalar da yaptık. Belediyenin bu konuda yapmak istedikleri çok şey var. Bu da bana onur veriyor”.
Fuara katılan ve Ferhat Uludere’nin davetiyle gelen sanatçılar; fuar sonunda Lüleburgaz’a gelmekten dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ederek “Ferhat Uludere bizi ne zaman davet ederse seve seve geliriz” açıklamasını yaptılar.

Kırklareli’nin Sevilen Esnafı Yaşamını Yitirdi Kırklareli’nin Sevilen Esnafı Yaşamını Yitirdi

Ferhat Uludere Kimdir?
Ferhat Uludere; 2002 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yaratıcı Yazarlık Bölümü’nden mezun oldu. Öğrencilik döneminde halen yayımlanmakta olan MSM Gazetesi’ni kurdu. İlk kitabı “Sayıklamalar” 2002 yılında yayımlandı. Ardından “İslenmiş Aşka Mektuplar”, “1001 Fıçı Bira”, “Sonbaharda Sarhoş Bir Kasaba”, “Don Quijote’nin Üçüncü Cildi” ve “Son 11” adlı kitapları yazdı.
Aylık, haftalık, günlük olmak üzere birçok yayın organında sinema, edebiyat, müzik ve tiyatro üzerine eleştiriler yazdı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde yazdı Taraf gazetesinde Kültür Sanat Editörlüğü yaptı. 2010 ve 2016 yılları arasında ise İMC TV Kültür Sanat Servisi’nin başındaydı.
Çeşitli televizyon programlarında editörlük, metin ve senaryo yazarlığı da yapan Uludere bir yandan da Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yaratıcı Yazarlık Bölüm Başkanlığı’nı sürdürmektedir. Hazırladığı Yaratıcı Yazarlık müfredatıyla başta İzmir ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinde atölyeler düzenlemektedir.
 

Editör: Merve Erduğan