Sıcak havanın da etkisi ile beklemenin zor olduğunu ifade eden vatandaşlar ile görüştük. Türkiye tarafından geçiş sağlansa da Bulgaristan tarafından işlemlerin uzamasından kaynaklı bekleme süreleri artıyor. Dereköy Sınır Kapısında geçiş için ortalama 2 saat beklendiğini dile getiren vatandaşlar, bu rakamın diğer sınır kapılarında 10 saate kadar çıktığını belirtti.
Alternatif Gazetesi okurları için, dönüş yolunda olan yerli ve yabancı vatandaşların duygu ve düşüncelerini sorduk.

Saffet Arslan (Solda)(solda)
"Türkiye'ye Selamlar"
Kosovalı olan Saffet Arslan, yaşadığı ülke olan Fransa'ya gitmek için Dereköy Sınır Kapısı'nda sırada beklerken duygu ve düşüncelerini sorduk. Arslan, "Kalabalık oluyor, güneş var. Sıcak bir hava etkili zorlaştırıyor. İnsanlar sıcaktan bunaldığı için zaman zaman geriliyor. Fransa’ya dönüyoruz. Türkiye'ye selamlar" dedi.

Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi

Müsselim Müzerref
"Herkes Sırasını Beklesin"
Müsselim Müzerref, bekleyenlerin kurallara uyma konusuna özen göstermesi gerektiğini vurgulayarak, "Bulgaristan'a yolculuk yapıyoruz. Kural kuraldır. Sırada bekleyenler trafik kurallarına uymalı. Bekleyenler kurallara uyarsa daha düzenli geçiş işlemleri olur" sözlerini dile getirdi.

Atilla Arslan
"Diğer Kapılarda 10 Saat Bekleyen Arkadaşlarımız Var"
Romanya üzerinden Almanya'ya yolculuk yapan Atilla Arslan, "Bir buçuk saattir bekliyoruz. Diğer kapılara göre burası çok rahat. Diğer kapılarda bekleyen arkadaşlarımız da var. Diğer sınır kapılarında olup da 9 buçuk, 10 saat bekleyen arkadaşlarımız var. Burada da 1 buçuk, 2 saat beklemek gerekiyor geçiş yapmak için" ifadelerini dile getirdi.

Magoveydan
"Küçük Çocuk Olsa Beklemek Kabusa Dönerdi"
Romanya Constanta'ya giden Magoveydan, "Arabada küçük çocuk olmadığı için şanslıyız. 2 saattir bekliyoruz yaklaşık olarak. Eğer arabada küçük çocuk olsa burada beklemek kabus gibi olurdur. Arabamızda suyumuz ve yiyeceğimiz var. Bu yüzden biz rahatız" ifadelerini kullandı.

Tuncay İlhan
"Aynı Zamanda Tatile Çıkmak Yoğunluğa Sebep Oluyor"
Almanya'ya yolculuk yapan Tuncay İlhan, "Aslında bazı dönemlerde çok yoğunluk olmuyor. Belli dönemlerde, yaz dönemlerinde yoğunluk oluyor. Geldiğimiz ülkelerdeki, eyaletlerin aynı zamanda tatile çıkmalarından dolayı yoğunluklar yaşanıyor. Gerek burada olsun gerek başka sınır kapılarında olsun böyle yoğunluklar yaşanıyor. Ya giriş kapısındaki yetersiz hizmet ve az gişe oluşu buna sebep oluyor. Son 3 yıldır arabam ile gelmemiştim. Gelişte buradan geldim rahattı dönüştü yoğunluk oldu" şeklinde konuştu.

Minimalist Breaking News Youtube Thumbnail(1)-14

Minimalist Breaking News Youtube Thumbnail(2)-1

Editör: Şefik Kenar