10 yıl önce Kırklareli’ne eğitim için gelen aldığı eğitim sonrasında ticarete atılan Genç İş İnsanı Tunahan Uygun ile ofisinde bir araya geldik.

Trakya Alüminyum Firma Sahibi Uygun Kırklareli’ndeki ticari serüveni ile ilgili haber sitemize samimi açıklamalarda bulundu.

1-885

10 yıl önce ilimize mimarlık alanında eğitim görmek için gelen aldığı eğitim sonrasında kazandığı saha tecrübesi ile birlikte ticaret hayatına atılan Tunahan Uygun kariyeri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

“Piyasayı Yakından Takip Ettim”

2014 yılında ilimize geldiğini aktaran Genç İş İnsanı Tunahan Uygun, “10 sene önce 2014 yılında Kırklareli’ne mimarlık alanında eğitim görmeye geldim. İlk yılımda okulda aldığım eğitimin yanı sıra sahada görev aldım. Müteahhitlerin yanında çalışarak hem sektörde deneyim kazandım hem de piyasayı yakından takip etme fırsatı yakaladım. İkinci yılımda da zamanımın büyük bir kısmını şantiyelerde çalışarak geçirdim.  Geçen süre sonrasında mimar olarak Kırklareli’nde hem kariyer hem de ekonomik anlamda istediğimi elde edemeyeceğimi anlayınca ticarete atılmaya karar verdim. “ dedi.

“İlk Yıllar Oldukça Zorlu Geçti”

Genç yaşta zorlu bir sektöre adım atan Tunahan Uygun 7 yıl önce 21 yaşında firmasını hizmete açtı. İlk yılların zorlu geçtiğini aktaran Uygun, “O dönemde yaptığım araştırmalar neticesinde Kırklareli’nde alüminyum sektöründe rekabetin olmadığını gördüm ve çok hızlı bir şekilde büyüyen bu şehirde sektöre yatırım yapmaya karar verdim. 7 yıl önce 21 yaşında firmamı açtım.

2-448

İlk yıllar tecrübesizliğimin getirdiği dezavantajla birlikte zorlu geçti. Ancak gençliğimin verdiği enerjiyi olumlu anlamda kullanarak bu açığı kapattım. Devamında her sektörde olduğu gibi inişli çıkışlı dönemler yaşadım.“ şeklinde konuştu.

Ticari İlişkilerini Kısa Sürede Geliştirdi

İlk yıllar sonrasında Kırklareli esnafı ile yakın ilişkiler kuran ve sektördeki yerini sağlamlaştırmaya çalışan Trakya Alüminyum Firma Sahibi Tunahan Uygun sözlerine şu şekilde devam etti: “İlerleyen zamanlarda Kırklareli esnafları ile yakın ilişkiler kurarak hem ticari bağlarımı genişlettim hem de sektördeki yerimi sağlamlaştırmaya çalıştım. Kırklareli’ndeki başarı sonrası Trakya bölgesine yayılma kararı aldım. Çevre il ve ilçelerde yeni temaslar kurarak iş ağımı genişlettim. “

“Bulgaristan’da Önemli İşler Yaptık”

2 yıl önce yaptığı işi uluslararası boyutlara taşıyan Genç İş İnsanı Tunahan Uygun, “Trakya ve İstanbul sonrasında 2022 yılında ülke dışında da çalışmaya başladım. Bulgaristan’da önemli işler yaptık. Aynı zamanda Fransa’da da çeşitli temaslarımız oldu.

Firmamı açtığım zaman küpeşte, dükkan profilleri, cam balkonlar gibi ürünlerin ticaretini yaptık.

“Portföyümüze Sürekli Yeni Ürünler Ekliyoruz”

Ardından giyotin, dükkan profilleri ve ısı camlı ürünlere geçtik. Son 2 yıldır pimapen ve uygulama işlerini yapıyoruz. Portföyümüze sürekli yeni ürünler katmaya devam ettik ve edeceğiz.” dedi.

“İlimize ve Bölgemize Değer Katmayı Sürdüreceğiz”

Son olarak gelecek hedefleri ile ilgili de konuşan İş İnsanı Tunahan Uygun, “Kırklareli’nde olmaktan bu güzel şehirde yaşamaktan ve ticaret yapmaktan dolayı çok mutluyum. Gelecek hedeflerimiz doğrultusunda başka firmalar olmak üzere yeni bağlantılar kuruyoruz. Tabi bize yakın başka sektörlere de atılma planlarımız var. Bunları en kısa zamanda hayata geçireceğiz. İlimize ve bölgemize değer katmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

Ekonomik Güven Endeksi 93,1 Oldu Ekonomik Güven Endeksi 93,1 Oldu

Editör: Haber Merkezi