Yerel

Gençlik Merkezi'ni Ayaklarına Götürdüler

Lüleburgaz Gençlik Merkezi, köy köy gezerek etkinlikler yapıyor ve adeta Gençlik Merkezi'ni köyde okuyan öğrencilerin ayağına kadar götürüyor.

Lüleburgaz Gençlik Merkezince yürütülen “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında, gençlik liderleri ve gönüllüleri, Lüleburgaz'a bağlı Eskitaşlı Köyü İlkokulu'nda çeşitli stantlar kurdu. Eskitaşlı Köyü'nü ziyaret eden gençlik liderleri ile gönüllü gençler, Eskitaşlı Köyü İlkokulu'nda eğitim-öğretim gören öğrencilerle bir araya geldi. Yürütülen proje kapsamında, okul bahçesine kurulan etkinlik alanlarında köy öğrencileri keyifli bir gün geçirerek, gönüllerince eğlendi.

Köy Köy Gezmeye Devam
Gerçekleştirilen ziyaret faaliyeti ile ilgili açıklama yapan Lüleburgaz Gençlik Merkezi Müdürü Aslı Özçelik; gençlik liderleri ile gönüllü gençlerin, Lüleburgaz Gençlik Merkezi çatısı altında 'Merkezimiz Her Yerde' projesi ile Lüleburgaz genelindeki okullarda okuyan öğrenciler ile bir araya geldiklerini belirtti.
Özçelik, "Proje kapsamında bu seferki durağımız Eskitaşlı Köyü oldu. Okul bahçesinde kurduğumuz sanatsal, sportif stantlarla hem öğrencilerimizi bilgilendirdik, hem de onlara keyifli dakikalar yaşattık" diyen Özçelik; bundan sonra da diğer okulları ziyaret edip, öğrenciler ile bir araya geleceklerini belirtri. Öğrencilerin hem oyun oynadıklarımı, hem de oynanan oyunlar hakkında bilgi sahibi olduklarını söyleyen Gençlik Merkezi Müdürü " 'Merkezimiz Her Yerde' projesindeki amaç; gençler arasında sosyal farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturmak, sorumluluk duygularını geliştirmek ve topluma daha duyarlı bireyler kazandırmak, kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere gençlik liderlerimizin aracılığıyla vizyon kazandırmak, gençlere çevre bilinci kazandırmak, gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak ve bununla birlikte gönüllü gençlerimizin ve öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmaktır” diye konuştu.