İmece Usulü Hazırlık İmece Usulü Hazırlık

Türkiye Ziraatçılar Derneği Danışma Kurulu Üyesi Necdet Göç Alternatif Gazetesi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Göç, sokak hayvanları ile ilgili yasa teklifini değerlendirerek, “Evet, sokak hayvanları ile ilgili ülkemizde bir problem var. Tehlikeli bir sokak hayvanı popülasyonu var. Bunu kabul etmek gerekiyor.  Özellikle hastalıklı hayvanlar, kuduz vakaları bunlar ciddi bir sorun olabilir” diyen Göç şöyle devam ediyor;

“Ama bu popülasyonun kontrol altına alınma yöntemi “uyutma” olamaz. Var olan popülasyonu katlederek azalttıktan sonra ne olacak? Yeniden ortaya çıkacak. Dolayısıyla bu çözüm değil, çözüm kısırlaştırmadır.

A27313C0 3616 41Ce 9693 4Eea23F08468

Öncelikle toplumsal mutabakat sağlanmalıdır. Çünkü bu konu 7’den 70’e herkesi ilgilendiriyor. Herkes elini taşın altına koymalı. Sadece Belediye değil, Valilik, Özel İdare, STK’lar, vatandaşlar hep birlikte çözüm odaklı bir anlayışla soruna yaklaşılması gerekiyor.

Evet, sorunun kaynaklarından biri kırsal kesimden şehre gönderilen hayvanlar. Ancak köylerimiz de “Şehirden de bizlere hayvan getiriyorlar” diyorlar. Dolayısıyla herkese sorumluk düşüyor bu konuda. Dünyanın birçok bölgesinde uyutma yöntemi denendi ve hiçbir sonuç alınamadı. O yüzden çözüm yolu bu değil. Çözüm; çok geniş çaplı bir kısırlaştırmadan geçiyor, sahiplenmeden geçiyor."

Editör: Ferdi Kurtbayram