Uzman raporunda ilimiz Merkez ilçesinde maden arama ruhsatı verilmek istenen alanda Akdeniz Foklarının üreme alanı olduğunun yazılmasını eleştiren DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, sosyal medya hesabında raporu tiye alan paylaşımlarda bulundu.

“Belki Akdeniz Foku Görürüz”

Raporu hazırlayan uzmanların rastgele rapor hazırlamalarını eleştiren Çidem, yayınladığı paylaşımında; “ Dere tepe dolaşıyoruz. Teke deresine bakıyoruz. Belki bir fok balığı  veya bir deniz kaplumbağasına denk geliriz. Olmaz demeyin. Çünkü ekosistem değerlendirme raporu hazırlayan Uzmanlar, ÇED gerekli değildir kararı verilen dosyalarda var diyorlar” ifadelerini kullandı.

Göksal Çidem’den Komşu Çocuklarına Övgü Göksal Çidem’den Komşu Çocuklarına Övgü

H0A5Lv S B2Ft Zvb6O A Xwec P8 Om B R G8Vx4Lda G U Kzq

Uzman raporunda şu cümleler yer almıştı; "Ülkemizin Taraf Olduğu Uluslararası Sözleşmeler Uyarınca Korunması Gerekli Alanlar Proje alanı ve yakın çevresinde; "Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi" (BERN Sözleşmesi) uyarınca koruma altına alınmış alanlardan "Önemli Deniz Kaplumbağası Üreme Alanları"nda belirtilen I. ve II. Koruma Bölgeleri, "Akdeniz Foku Yaşama ve Üreme Alanları" bulunmaktadır. Sahadaki madencilik faaliyetleri Bern Sözleşmesine uyularak gerçekleştirilecektir."

Muhabir: Volkan Abuy