Yerel

Güçlü Yarınlar İçin UMKE

2003 yılında Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) kuruldu. 5-11 Ağustos tarihleri UMKE Haftası olarak kutlanıyor.

UMK, yurt içi ve dışında gerçekleşebilecek afetler ve acil durumlar için kuruldu. Hastaneye varana kadar olan süreci kapsayan UMKE, ekiplerin koordineli çalışmasını da kapsıyor. Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, UMKE Haftası ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirdi.

Açıklamada Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, "Yurt içi ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinin olay yerinden başlayarak hastaneye kadar devam eden sürecin sistemli ve ekipler arası koordineli olarak yürütülmesi amacıyla 2003 yılında Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) hizmete başlamıştır" sözlerini dile getirdi.

"21 Yıllık Süreç"

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) göreve başladığı 21 yıllık süre içerisinde başta deprem olmak üzere birçok afet ve acil durumda ön saflarda yer aldı. Özellikle son olarak yaşadığımız asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında başlayan medikal kurtarma hizmetleri ile birçok mucize kurtuluşa imza attı"

"Deneyim ve Teknik Donanım"

"UMKE yurt içinde olduğu kadar yurt dışında yaşanan afet ve acil durumlarda yer aldığı görevlerde de bilgi, deneyim ve teknik donanımıyla ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor."