2 Temmuz’un linç kültürü ile yaşam hakkının fiilen sona erdirildiği kara bir gün olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Milletvekili Gündoğdu açıklamasında, “ 2 Temmuz 1993 günü düşünce ve ifade özgürlüğünün engellendiği, linç kültürü ile yaşam hakkının fiilen sona erdirildiği kara bir gün olarak tarihe geçmiştir. O gün otel çevresinde olanların içinde bulunduğu üzücü ve düşündürücü linç isteği, vahşet kültürünün psiko-sosyolojik yönü yanında, olayın güvenlik kuvvetlerinin, siyasilerin ve devletin tüm yetkili ve sorumlularının gözü önünde gerçekleşmiş olması, durumu daha önemli hale getirmektedir.

2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 31 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Sivas katliamı aynı zamanda aydınlığa, demokrasiye, kardeşliğe ve bir arada yaşama kültürüne yapılan hain, alçak bir saldırıdır. 31 yıl önce kaybettiğimiz canlar bugün bize, demokrasi ve adalet mücadelesinin vazgeçilmez bir görev olduğunu bir kez daha göstermektedir.

Bizlerin görevi şartlar ne olursa olsun adaleti, demokrasiyi ve özgürlükleri toplumda egemen kılmaktır.

Bir kez daha ifade ediyoruz; insanlığın en büyük düşmanı olan savaşların, çatışmaların, kavgaların, ayrışmaların temel nedeni gericilik, ırkçılık ve laiklikten uzaklaşmaktır.

ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

Bu duygularla; 31 yıl önce Sivas'ta katledilen her canın acısını yürekten hissediyor, alçak saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, yitirdiğimiz demokrasi ve aydınlık Türkiye sevdalılarını, canlarımızı özlemle, şükranla anıyorum. Saygılarımla.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi