CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu şu anda gündemde olan yurt dışı çıkış harcı ücretlerinin akıbetini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sordu.

Resmi Gazete’de Yayımlandı, Destekler Belli Oldu Resmi Gazete’de Yayımlandı, Destekler Belli Oldu

Milletvekili Gündoğdu Meclise sunduğu soru önergesinde şunları kaydetti;

“Bakanlığınız tarafından hazırlanan ve kamuoyu gündemine gelen VERGİ PAKETİ ciddi kaygılara neden olmaktadır.

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle artık tasarruf imkânı hiç kalmayan ve aldıkları maaşın tümünü temel ihtiyaçlara harcamak zorunda kalan ücretliler, sabit gelirliler, dar gelirliler dolaylı vergiler nedeniyle varlıklı kesimlere göre oransal olarak çok daha yüksek vergiyi zaten ödemeye devam etmektedirler.

Bu gerçekler ortadayken, hazırlanan Vergi Paketi’nde dar gelirliyi olumsuz etkileyecek hiçbir düzenleme kabul edilmez, teklif dahi edilemez. Bu düzenlemelerde halkımıza reform diye sunulamaz.

Bu doğrultuda;

1-Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenen, Bakanlığınız tarafından hazırlanan Vergi Paketi’nde Yurtdışı Çıkış Harç Pulunun fiyatının 150 TL’den,10 kat, 20 kat artırılarak 1.500 TL-3.000 TL ye yükseltmeçalışmanız varmıdır?

2-Yurt dışı etkinliklerinde ülkemizi temsil eden, ülkeler arası karşılıklı dostluk ve dayanışmayı güçlendiren, kültürel etkinlikler düzenleyen öğrencilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, folklor grupları, yerel sanatçılarımız özellikle Balkan ülkelerine sık sık karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmektedirler. Yurt Dışı Çıkış Harcının 10 kat -20 kat artırılması özellikle düşük bütçeli kültürel faaliyetleri ve karşılıklı dostluk ziyaretlerini yapan öğrencilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetlerini, uluslararası ilişkilerini durdurabileceğini düşünmüyor musunuz?

3-Bakanlığınız tarafından hazırlanan, kamuoyunda tartışılan “VergiPaketi’ndeTrakya’da, Kırklareli’nde önemli uluslararası ilişkileri, kültürel etkinlikleri yıllardır düzenleyen sivil toplum kuruluşlarımıza, öğrencilerimize, bölgesel sanatçılarımıza hangi destekleri vermeyi düşünüyorsunuz?

4-Bakanlığınızın hazırladığı “Vergi Paketi’nde dar açlık sınırı altında yaşamaya çalışan asgari ücretlinin, dar gelirlilerin, çalışanların, emeklilerin, çiftçinin, üreticinin, esnafın refahının daha da artmasını sağlayacak hangi düzenlemeleri yapacaksınız?”

Editör: Haber Merkezi