Spor

Hareketlilik Yılını Kırklareli’nde Dolu Dolu Geçiriyorlar

2024 Hareketlilik Yılı kapsamında Kırklareli Millet Bahçesinde spor etkinlikleri gerçekleştirildi

Loading...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, toplumun tümünün gelişimini ve hareketini sağlamak amacıyla 2024 yılını “Hareketlilik Yılı” ilan etmişti.

Daha çok hareket eden, daha çok spor yapan, daha hareketli bir Türkiye hedefi ile toplumun tümünün gelişimini ve hareketini sağlamak amacıyla 2024 yılı 'Hareketlilik Yılı' olarak belirlenmiş bağımlılıklarla, obeziteyle mücadelede en etkili unsur olarak kabul edilen ve aynı zamanda etkin bir koruyucu sağlık unsuru olan sporu, toplum temeline yaymak ve bir yaşam prensibi haline gelmesi hedeflenmişti.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde dün Kırklareli Millet Bahçesinde spor etkinlikleri gerçekleştirildi. Birçok farklı branştaki sporcular saat 19.00’dan itibaren yaklaşık 1 buçuk saat boyunca “Hareketlilik Yılı”na uygun olarak sportif faaliyetler gerçekleştirdiler.

Judo’dan taekwondo’ya, masa tenisinden jimnastiğe, voleyboldan okçuluğa kadar pek çok spor dalından kulüpler ve sporcuları Millet Bahçesinde yer alan eski adıyla festival alanında bir araya geldiler.

Çeşitli gösteriler ve müsabakaların yanı sıra, alanda yer alan vatandaşların da katılım gösterdiği etkinlikler büyük ilgi ve beğeni topladı.