Pehlivanköy ilçemizin tarihi Pavli Panayırı bu yıl 12-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.  Geleneksel panayır bu yıl da sanat faaliyetleri, pazarı ve eğlenceleri ile dikkat çekecek. Bir asırı çoktan geride bırakan bu anlamlı kültürümüzün yaşatılması için hazırlıklar da hız kesmeden devam ediyor.

En İyi Sarmaları Belirlemekte Zorlandılar! En İyi Sarmaları Belirlemekte Zorlandılar!

Ergene kenarındaki düzlük alanda gerçekleştirilen Pavli Panayırı birçok ziyaretçiyi ilçeye getiriyor. Panayır, Türkiye’de hala geleneğini yaşatabilen en büyük panayırlardan biri olarak biliniyor. Kurulan tezgâhlarda yiyecek, içecek, kıyafet ve süs eşyaları satılıyor. Yaşayan Trakya kültürünü görmek isteyenler için her sene gerçekleştirilen panayır güzel fırsatlar sağlıyor. Etkinlik fotoğraf sanatçıları için de bir hazine niteliği taşıyor.

Thumbs B C B83E0B13263A157Cc69A3D9097A4865D

Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör de geçtiğimiz günlerde panayır ile ilgili olarak gazetemize yaptığı değerlendirmede ““Panayırımızın her sene gitgide daha çok yoğun talep görmesinden dolayı oluşan trafik sıkıntısını gidermek amacıyla Panayır sahamızın yanına 1000-1500 araçlık otopark yapım işlemlerine başladık. Panayırımızda oluşabilecek alt yapı sıkıntıları içinde (kanalizasyon, su gibi) çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Panayır esnasında yoğunluktan dolayı oluşabilecek elektrik ile ilgili problemler yaşamamak için Trafo yenileme ve yükseltme işlemlerimizi de başlattık. Panayırımızda bulunan esnafımızın ve panayırımıza gelen vatandaşlarımızın çeşme ve tuvalet mağduriyeti yaşamaması için belirli bölgelere çeşme yapım işlemlerini de hızlandırdık. Panayırımız içinde bu sene de yoğun bir talep bekliyoruz. Panayırımızdaki dükkân satışlarımız şu an için %80’i geçmiş bulunmaktadır.” ifadelerine yer vermişti.