Lüleburgaz

“Her Gün Ortalama 400 bin İzmarit Lüleburgaz Sokaklarına Atılıyor”

Lüleburgaz ilçemizin tanınmış isimlerinden, Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu çatısı altında verdiği çevre mücadeleleri ile öne çıkan Hakan Dedeoğlu, ilçenin önemli bir sorununu gündeme taşıdı.

Lüleburgaz ilçemizin tanınmış isimlerinden, Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu çatısı altında verdiği çevre mücadeleleri ile öne çıkan Hakan Dedeoğlu, ilçenin önemli bir sorununu gündeme taşıdı.

Günde yaklaşık 400 bin izmaritin sokaklara atıldığını kaydeden Dedeoğlu; “Peki, bu sayıdaki sigara izmaritlerinin Lüleburgaz Belediyesinin 60 civarındaki temizlik işçisi ile temizlenmesi mümkün olabilir mi? Sanmıyorum. Bu sorun birlikte kafa kafaya verdiğimiz taktirde çözümlenecek çok detaylı bir sorun ama kesinlikle birlikte çözülecek bir sorun” şeklinde konuştu.

Dedeoğlu şunları kaydetti;

“Değerli Lüleburgazlar! Çevre konusunda gönüllü olarak yıllardır mücadele eden ve bu kentte yaşayan herkesin neredeyse farkında olduğu bir gerçeğe dikkat çekmek istiyorum.

Sigara izmariti sorunu !..

Lüleburgaz kent nüfusu ortalama 157.000..  Ortalama bu nüfusun en az %40’ının sigara içicisi olduğunu düşünürsek!.. Ve bu içenlerin her gün ortalama bir paket sigara içmeleri halinde ( 1 paket 20 adet)

1.250.000 adet sigaranın tüketildiğini ve ortalama üçte birinin yani 400.000 adet izmaritin sadece sokaklara atıldığını düşündüğümüzde sonucunun ne kadar vahim olduğunu anlayabiliriz..

Peki, bu sayıdaki sigara izmaritlerinin Lüleburgaz Belediyesinin 60 civarındaki temizlik işçisi ile temizlenmesi mümkün olabilir mi? Sanmıyorum..

Bu konuda temizlik işçilerimiz elinden geldiğince çalışsalar da bu sayıdaki izmaritlerin sokaklardan, caddelerden, ağaç köklerinden, kuytu köşelerden, temizlenebilmesi kesinlikle mümkün değil…

Yani bu şekilde giderse ne toprak, ne su ne de hava kalmayacak kirlenmedik…

İlk önce bahçelerimizi, sonra sokak ve caddelerimizi dolaşarak dereye kadar devam eden kirliliği birlikte yaşamış oluyoruz.

Ve ne yazık ki tüm canlılar bu kirli sulardan nasibini alıyor ve en sonunda o kirlenen canlılardan yine insanoğluna yansıyan çok önemli bir faturayı hep birlikte ödüyoruz…

Bunun farkında mıyız bilemiyorum ama işler kötü!

Bu sorun birlikte kafa kafaya verdiğimiz taktirde çözümlenecek çok detaylı bir sorun ama kesinlikle birlikte çözülecek bir sorun…”