Yerel

Hileli Gıda Üreticileri Listesinde Kırklareli de Var

Gıda ifşa listesinde Kırklareli de var. Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicileri uyarır nitelikte bir taklit ve hileli gıda listesi yayımladı. Listede Kırklareli de var.

Tarım ve Orman Bakanlığı denetlemeleri sonucunda tüketicilerin korunması hedefiyle yayımlanan taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdaları duyurdu. Zeytin yağında diğer tohum yağları, kıymada tavuk taşlığı, sahte bal gibi uygunsuzluklar tespit edilerek bunları yapan firmalar isim isim, il il listede yerini aldı.
Gıdalar üzerinde taklit ve hile ile sahtecilik, uzun yıllardır gıda sektöründe önemli bir gündem. Bunların yapılmasına maliyeti düşürmek, bozulmaları örtbas etmek gibi amaçlar sebep oluyor. Ancak bu durum tüketicileri ciddi tehlike altında bıraktığından Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir adım atarak uygunsuz bulunan firmalar ve ürünlerin listesini açıkladı. Söz konusu ürünler “güvenilirgida.tarimorman.gov.tr” üzerinde yer alıyor. Sitedeki bilgilerin anlık olarak güncelleneceği bilgisine ulaşıldı. Listeye göre en çok dikkat çeken hilelerde başı et ürünleri, bal ve zeytinyağları çekiyor. Etiketteki içerik listesiyle içeriği uyuşmayan yüzlerce ürün tespit edildi. Taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesinde Kırklareli merkez ve ilçelerinin de adı geçiyor. Üretimi Kırklareli’de olmayan şubesi bulunan zincir restoranlardan bazıları ise listede yer alması ile tüketiciyi şaşkınlığa uğrattı. Kamuoyu ile paylaşılan söz konusu listeye  “güvenilirgida.tarimorman.gov.tr” bağlantısına tıklanarak ulaşılabilir.