Yerel

İĞNEADA; Mecburi İstikamet Jandarma

Yenice çıkışında bulunan Jandarma kontrol noktası güvenliği sağlamak ve araçların hız keserek kontrol edilmesi amacıyla konumlandırılmış durumda.

Loading...

Kırklareli'nin denize kıyısı konumundaki İğneada, yaz sezonunu dolu dolu geçiriyor.  

Yöre halkı ve İstanbullular; denize girebilmek için en yakın bölgelerden biri olan İğneada'ya büyük ilgi gösteriyor.

İğneada gidiş güzergahında Istranca Dağlarının eteklerinden tırmanış yapmanız gerekiyor. Bu noktada güvenlik ekipleri yol ve araç kontrolünü es geçmiyor.

Ancak bir nokta var ki ilk etapta sürücüler ufak çaplı bir panik yaşıyor. Bunun sebebi de yola konulan dubalar ile araçların yol dışına bir Jandarma noktasına geçerek sonrasında yola devam etmek zorunda olmaları.

 Ancak paniğe gerek yok çünkü bu rutin bir uygulama. Yenice çıkışında bulunan Jandarma kontrol noktası güvenliği sağlamak ve araçların hız keserek kontrol edilmesi amacıyla bu şekilde konumlandırılmış durumda. Yolun bu kısmında dubalarla yönlendirilen araçlar yavaşlayarak yol kenarından ilerliyor ve seri bir şekilde yola geri dönebiliyorlar.

Ancak dikkatli olmakta fayda var; çünkü bölgede bunun dışında çok sayıda hız kontrol noktası var ve hız sınırını aşan sürücüler yüklü miktarda para cezası ödemek durumunda kalıyor.