Babaeski'de Yıllardır Kaderine Terk Edilen Tesis İçin Görüştüler Babaeski'de Yıllardır Kaderine Terk Edilen Tesis İçin Görüştüler

İğneada sahilden gözlemlenen süper hücre, vatandaşları tedirgin etti. Son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen süper hücre, şiddetini arttırması halinde riskli durumlara da sebep olabiliyor.


Haziran Ayında Kırklareli'nde Acı Bir Örneği Yaşandı
Kırklareli'nde haziran ayında etkili olan süper hücre yağışı, beklenmedik şiddette etkili olmasıyla birlikte acı bir tecrübe yaşattı. Kırklareli'nde ve çevresinde etkili olan yağış özellikle Üsküpdere gibi bazı yerlerde afete dönüştü. Yağışa yakalanan leyleklerden, tarladaki buğdaylara kadar her şey bu afetten nasibini aldı. Üreticinin ve bölgenin büyük yara aldığı yağıştan sonra, sıcak havalardan sonra etkili olan yağışlar akıllara bu zamanı getirir oldu.


Peki Süper Hücre Nedir?
İçerisinde sürekli dönen ve şiddetli bir rüzgar, yağış ve doluya neden olabilen bir fırtına çeşididir. Aynı zamanda bir yağış biçimidir. En sık; Amerika, Güney Amerika, Avustralya'da rastlanan bir doğa olayıdır. Süper hücre dikey rüzgar akışlarından dolayı oluşur. Normal fırtınalara göre daha uzun sürer.
(Video: Bilim İnsanı Dr Ozan Deniz)

Editör: Haber Merkezi