Yerel

İğneadalı Balıkçıların Sezon Hazırlıkları Sürüyor

Kıyıköy ile birlikte ilimizde en çok balıkçılık faaliyetlerinin yapıldığı İğneada beldemizde yeni sezon öncesi hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ediyor.

1 Eylül itibarı ile denizlerdeki av yasağının kalkacak olmasından dolayı hazırlıklarını hızlandıran İğneadalı balıkçılar, tekne ve kayıklarının bakımlarını yaparak yavaş yavaş Karadeniz’in mavi suları ile buluşturuyor. Geçtiğimiz yıl en çok Hamsi balığından yana yüzü gülen İğneadalı balıkçılar, bu yıl Palamut balığında bolluk beklentisi içinde olduğu belirtiliyor.

Nurcan Tınmaz, “Palamut balığını her sofraya uygun fiyatlarla ulaştırmayı hedefliyoruz”

İğneada Balıkçı Barınağında küçük-büyük tüm balıkçıların sezon için hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını belirten İğneadalı Balıkçı Nurcan Tınmaz, “1 Eylül’den itibaren başlayacak olan av sezonu öncesi İğneadalı balıkçılar olarak hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Şu anda son rötuşlar yapılıyor. Hali hazırda bizim çapari dediğimiz misina olta ile yakalanan palamutlar 350-400 gramı 100 Lira’dan satışa sunuldu. Bu sezon Palamut, Çinekop, Hamsi ağırlıklı olacak. Ekim ayından itibaren de Lüfer bekliyoruz. Ama Palamut bol görünüyor. Palamut balığını iki yıl önceki gibi her sofraya uygun fiyatlarla ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.