13 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 19.00'da Kayseri Erciyes TV'de yayınlanan "Erciyes'ten Esintiler" programı, izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Programın sunucusu, Gazeteci-Yazar Yüksel Kalkan, KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican'ı canlı yayında ağırladı. Bir buçuk saat süren program boyunca Alaeddin İkican'ın sohbetleri ve şiirleri, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Kayseri’de yaşayan kızını ve yeni doğan torununu ziyaret etmek amacıyla şehirde bulunan İkican, edebi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini Kayseri'de de sürdürmeye devam ediyor. Kayseri Şair ve Yazarlar Derneği üyeleri ile yakın temas kurarak faaliyetlerde bulunan İkican, "Erciyes'ten Esintiler" programına davet edildi.

702Dddfb 8F70 4437 B8F6 Adc069466F20

İşte 15. Bağ Bozumu’nun Detaylı Programı İşte 15. Bağ Bozumu’nun Detaylı Programı

Saat 19.00'da başlayan program tamamen doğaçlama olarak gerçekleşti. İkican, KIRKSEDER'in faaliyetlerini, Kırklareli'ndeki kültürel etkinlikleri ve kendi kitaplarını tanıtan sohbetlerle izleyicilere seslendi. Program boyunca okuduğu birbirinden güzel ve duygulu şiirler, izleyenleri derinden etkiledi.

Programa gelen mesajların ve beğenilerin yoğunluğu, izleyicilerin programa gösterdiği ilgiyi açıkça ortaya koydu. Kayseri ve Kırklareli'nin yanı sıra Eskişehir, Gaziantep, Kırıkkale, Almanya, Manisa, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi birçok şehirden gelen mesajlar, duygusal anların yaşandığını ifade ediyordu. Özellikle Kırklareli Kula Köyü Muhtarı Aliye Kanlıkılıç'ın, 8 Eylül'de KIRKSEDER ile birlikte yapmayı düşündüğü etkinliğe program sunucusu Yüksel Kalkan'ı davet etmesi, programın dikkat çeken anlarından biriydi.

Bu canlı yayın, KIRKSEDER ile KAYSEDER arasındaki dostluğu pekiştirirken, Alaeddin İkican'ın edebi ve sanatsal faaliyetlerinin geniş kitlelere ulaşmasını sağladı. Program, izleyiciler tarafından büyük beğeniyle karşılandı ve unutulmaz bir akşam olarak hafızalarda yer etti.

2Eb6685F E563 40F8 A88A 62Da102F2354

Editör: Ferdi Kurtbayram