Dünyanın en büyük e en popüler sosyal medya platformlarından Instagram’a 2 Ağustos itibariyle Türkiye’den giriş yapılamıyor.

Sosyal ağa giremeyen kullanıcılar “Acaba Instagram çöktü mü?” diye düşünmeye başladılar.

Ancak BTK'nın sitesinden sorgulama yapıldığında erişim engeli geldiği görüldü.

Popüler sosyal medya platformuna yönelik getirilen bu erişim engelinin nedeni hakkında yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’de daha önce de bu tür uygulamalar yapılmış, popüler sosyal medya platformu youtube sitesi aylarca erişim engeli yaşamıştı.

Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram'a erişim sağlamaya çalışırken, engelin ne kadar süreceği ve ne zaman kaldırılacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

Öte yandan 31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” demişti.

İnternet Haber Sitelerinde Yeni Dönem İnternet Haber Sitelerinde Yeni Dönem

Dolayısıyla söz konusu erişim engelinin bu sebeple getirildiği tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi