Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değiştirildi, 12 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.

Bu kapsamda Kırklareli Valisi Birol Ekici Şırnak’a, Bursa Gemlik Kaymakamı Uğur Turan ise Kırklareli’ne atandı.

Yaklaşık bir buçuk ay kadar önce Bursa Gemlik Kaymakamı olarak görevine başlayan Turan’ın bu atamayla Vali olarak ilk görev yeri de Kırklareli oldu.

Kırklarelili Gaziler Bilek Güreşi Yaptı Kırklarelili Gaziler Bilek Güreşi Yaptı

1 (1)-15

Uğur Turan Kimdir?

1968 yılında Giresun Yağlıdere’de doğdu. 1985 yılında Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi, 1989 yılında ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.

1990 yılında Giresun Kaymakam Adayı olarak başladığı mesleğine Tokat-Almus, Edirne-Meriç Kaymakam Vekili olarak devam etti. Daha sonra kendi arzusu ile Sivas-Ulaş Kaymakamlığına atandı. Ardından Diyarbakır-Hazro, Trabzon-Yomra Kaymakamı olarak çalıştı. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında Şube Müdürü ve APK Kurul Başkanlığında Daire Başkanı olarak 2 yıl süre ile hizmet verdikten sonra Ordu-Perşembe, Tokat-Niksar, Gaziantep-Şahinbey Kaymakamlığı ve Kütahya İli Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Turan, Yomra Kaymakamlığındaki üstün hizmetlerinden dolayı Türk İdareciler Derneği tarafından Vali Vefik KİTAPÇIGİL Hizmet Ödülü’nü “Yılın İdarecisi” olarak almıştı. Uğur Turan'ın ayrıca pekçok başarı belgesi ve takdirnamesi bulunuyor. 

02.07.2024 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan kararname ile Bursa Gemlik Kaymakamlığına atanan Uğur Turan 02.08.2024 tarihinden itibaren Gemlik Kaymakamı olarak görev yaptı. Ev hanımı Nihal Turan ile evli olan Kırklareli’nin yeni Valisi önümüzdeki günlerde ilimize gelecek.

Ec93A751 B5E9 445B B364 Ae1471Ee9Ea5

Görev Yeri Değişen İsimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Hüdayar Mete Buhara, Erkan Kılıç, Yılmaz Doruk, Erol Karaömeroğlu, Türker Öksüz, Hüseyin Engin Sarıibrahim, Zülkif Dağlı, Yaşar Karadeniz, Alper Tanrısever, Cengiz Ünsal, Enver Ünlü ve Cevdet Atay "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.

Vahdettin Özkan Manisa, Birol Ekici Şırnak, Turan Ergün Artvin, Aydın Baruş Gümüşhane, İbrahim Akın Konya, Önder Bakan Amasya, Ali Çalgan Çorum, Tülay Baydar Bilgihan Burdur, Mehmet Fatih Çiçekli Karaman, Abdullah Erin Isparta, Rahmi Doğan Sakarya, Uğur Turan Kırklareli, Ahmet Karakaya Bitlis, Murat Sefa Demiryürek Kırşehir, Abdulaziz Aydın Bolu ve Naci Aktaş Uşak valisi oldu.

Resim1

Editör: Ferdi Kurtbayram