Kırklareli Valisi Birol Ekici, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekici, büyük bir umut ve heyecanla başlanılan 2023-2024 eğitim öğretim yılını tüm eğitim camiasıyla birlikte başarıyla tamamlamış olmanın huzur ve gururunu yaşadıklarını söyledi. 

"Kitap Okumaya Devam Edin"

Mesajında ilk olarak öğrencilere seslenen Vali Ekici; "Azminizle, emeklerinizle, ideallerinizin peşinde dolu dolu geçirdiğiniz eğitim–öğretim dönemi boyunca öğretmenlerimizin aydınlattığı yolda hayallerinize biraz daha yaklaştınız. Yoğun bir çaba gerektiren bu sürecin ardından iyi bir tatili fazlasıyla hak ettiniz. Siz kıymetli evlatlarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı, tam donanımlı ve karakter sahibi bir şekilde yetişmesi en büyük amacımız. Eğitim ve öğretimin sadece okulla sınırlı olmadığını, hayatınızın her anını kapsayan bir süreç olduğunu aklınızdan çıkarmayarak tatili en verimli şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Lütfen kitap okumaya devam edin. Hepiniz geleceğin birer ışığısınız. Türkiye'yi yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Bu yolda göstereceğiniz çabayla bayrağı bizlerden devralacaksınız ve ülkemizin aydınlık ve güzel yarınlarının aktörleri sizler olacaksınız."

"Çocuklarımızın Hayatına Dokundunuz"

Mesajının devamında Öğretmenlere değinen Vali Ekici; "Her zaman olduğu gibi 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde de büyük bir gayretle çocuklarımızın hayatına dokundunuz.  Büyük bir heyecanla, eğitimde kalitenin ve başarının yakalanması hedefi ile başladığımız 2023-2024 eğitim öğretim yılında, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın akademik başarısı, çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin yürütülmesi ve ilimizin başarı seviyesinin arttırılmasında göstermiş olduğunuz gayretli, özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

"Emeğiniz Ve Fedakârlığınız İçin Sizlere Teşekkür Ediyorum"

Velileri de mesajında unutmayan Ekici; "Çocuklarımızın akademik başarılarında en az öğretmenlerimiz kadar sizlerin de önemli bir görevinin olduğunu biliyoruz. Çocuklarımıza karşı sergileyeceğiniz doğru yaklaşım, onlarla kurduğunuz etkili iletişim ve onlara duyduğunuz koşulsuz sevgi, şüphesiz eğitimin temel dayanakları arasındadır. Çocuklarınızın başarılı ve mutlu yetişebilmesi için onlara güvenerek ve sabırla desteğinizi esirgemediniz. Emeğiniz ve fedakârlığınız için sizlere teşekkür ediyorum."

"İl Ortalama Puanımız Geçen Yıla Göre 12 Puan Artmıştı"

Kırklareli Valisi Birol Ekici mesajının son bölümünde Kırklareli'nin akademik başarılarına değindi.

2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerin akademik başarılar göstererek Kırklareli'ni eğitimde zirveye taşıma hedefine perçinlediğini belirten Vali Ekici; "2023 YKS'ye ilimizden yaklaşık 4000 öğrencimiz katılmıştır. Türkiye 412'ncisi olan İlimiz birincisi ile ilk on bine 42 öğrencimiz girmeyi başarmıştır. İl ortalama puanımız geçen yıla göre 15 puan artmıştır. 2023 LGS sınavlarında ilimizden 3 öğrencimiz 500 Tam Puan yaparak Türkiye birinciliğine adlarını yazdırmıştır. İl Ortalama puanımız geçen yıla göre 12 puan artmıştır.

Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu

İlimizde eğitimde her geçen yıl daha ileri gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizi eğitimde zirveye taşıma hedefimiz doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle yıl boyu gösterdikleri gayret ve çalışmalardan dolayı tüm öğrencilerimizi, girdikleri sınavlarda başarı gösteren öğrencilerimizi, öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması için canla başla çalışan ve bu başarıda büyük payları olan başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Hilal Liliyar Özefsun’u, okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor, hepinizin iyi ve verimli bir yaz tatili geçirmenizi diliyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi