ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

Kadın cinayetlerinin artmasının önüne geçmek için yeni politikaların ve yargının büyük önem taşıdığını vurgulayan Çam, sorunun göründüğünden çok daha büyük olduğunu ifade etti.
Şiddetin önlenmesinin mecburiyet olduğunun altını çizen Çam açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi;

448646329 473391261762782 2639743832682093761 N
"Yasalar, Sözleşmeler ve Politikalar Bunun İçin Var"
"Her geçen gün çok daha fazla kadın katlediliyor, özgürce yaşaması gereken kadınlarımız. Oysa kadın cinayetleri önlenebilir. Yasalar, sözleşmeler ve politikalar bunun için var. Kadına yönelik şiddet elbette ki politiktir, çünkü şiddeti önlemek ve şiddet mağdurunu korumak devletin yükümlülüğüdür. İmzalamış olduğumuz CEDAW ve hukuka aykırı şekilde çekilme kararı alınan İstanbul Sözleşmesi ve diğer birçok uluslararası belge devletin bu yükümlülüğünü işaret ediyor. Şiddet gerçekten önlenebilir, devletin bu yöndeki politikaları ve yasaları uygulaması ve düzenlemesi mecburi bir görevdir"
"24 Saat İçinde 8 Kadınımızı Kaybettik"
"Kadın cinayetleri artıyor çünkü sorun aslında çok daha büyük. Sorun 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' kavramını benimseyememiş bir toplum düzeni. Bu sebeple de erkek egemen ve kazanılmış haklarımızı bile elimizden almaya çalışan bu düzene karşı mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz. Sadece son 24 saat içinde 8 kadınımızı kaybettik. Kadın cinayetleri artmaya devam ediyorsa bunun sebebi şiddeti meşrulaştıran her türlü yaklaşım ve siyasi iktidarın kadın politikasından etkilenen bir yargı sistemidir"
"Hepimiz Çözümün Bir Parçası Olmalıyız"
"Gerçek çözüm bu durumun önüne geçecek yeni politikalar üretmek ve uygulamaktır. Aksi bir tutum şiddet faillerini ve potansiyel katilleri cesaretlendirmek demektir. İşte bu yüzden kadın cinayetleri artıyorsa bu politik bir durumdur. Hepimiz yasaların uygulanması ve cinayetlerin durdurulması mücadelesinin bir parçası olmak zorundayız. Yasalar ve sözleşmeler yaşatır. Bizler var olabilmek, hakça yaşamak için adalet aramak zorunda kalmamalıyız ve kalmak istemiyoruz."

Editör: Şefik Kenar