Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi. Programa Vali Birol Ekici, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Hatip, Tüm Gaziler Dayanışma Dernek Başkanı Gazi Erol Özsevimli ve gaziler katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda TRT Genel Müdürlüğü arşivinden alınan ve Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlatan sinevizyon gösterimi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı'na ait arşiv fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi yapıldı.

62319221 5871 436C 92Bc 36Ae9D8278B0

“Sizin kahramanlığınız bu toprakların vatan olmasını sağladı”

Programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş; "Sizin kahramanlığınız bu toprakların vatan olmasını sağladı. Bu münasebet ile ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimize, kahraman gazilerimize ve Malazgirt' ten tutun da günümüze kadar can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, sizlere de uzun ömürler diliyorum" dedi.

Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu

Vali Birol Ekici de gazilere minnettarlığını ifade ederek; “Bugün İHA’lar, SİHA’lar, MİLGEM gemileri yapılıyorsa, Ak Sungur’u yapabiliyorsak bunların temelleri sizin kahramanlıklarınıza dayanmaktadır” cümlelerini kullandı.

Acf26A44 Ac51 4778 99A6 24B444789C10

“Bu onuru ölene kadar taşıyacağım için gurur duyuyorum”

Belgesel ve fotoğraf gösteriminin ardından mikrofonu alan Tüm Gaziler Dayanışma Dernek Başkanı Gazi Erol Özsevimli, "Kıbrıs Barış Harekatı'nı anmak için bizleri buraya davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Cenab-ı Allah bize gazilik unvanı verdiği için çok memnunum. Bu onuru ölene kadar taşıyacağım için gurur duyuyorum. Vefat eden gazi arkadaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum, burada aramızda olan ve hayatta olan tüm gazi arkadaşlarıma da sağlıklı ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.

Program sonunda günün anısına pasta kesilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Muhabir: Volkan Abuy