1970 yıllarından bu yana üretilen ve yetiştiği köyün adı ile nam salan Kavakdere karpuzu, Istranca Dağlarının temiz havasında yetişiyor.

3-187
"Lezzetiyle Biliniyor"
Adı ve lezzeti ile nam salan Kavakdere karpuzu üreticisi Ezgi Sert, "Eşim işçi olarak çalışıyor, aynı zamanda çiftçilik yapıyoruz. Kavakdere karpuzu meşhur olduğu için, çok bilindik bir karpuz ve lezzetinle biliyor" dedi.


"Karpuz Sezonu Başladı"
Karpuz hasadının yapıldığını ifade eden Sert, "Sezonu yeni başladı. İki gün oldu çıkalı. Kırklareli merkezde satışımız devam ediyor. Herkes gelip tatsın. Tadına bakmayanlar bu karpuzu yedikten sonra, seneye yenide Kavakdere karpuzunu bekleyecek" sözlerini dile getirdi.

1-913
"Tatlı Tatlı Serinlemek İçin Kavadere Karpuzu"
Sıcak yaz aylarında karpuzun yerinin başka olduğunu ifade eden Sert, "Bir aylık süreç bu. Soğuk içeceklerde asitli ve sağlıksız ürünleri tercih etmek yerine karpuz yesin insanlar. Doğal ürünümüz, yerli ürünümüz. Aileler, çocuklarına tatlı alacakları zaman karpuz tercih etsin. Karpuz gibi yerli ve sağlıklı ürünler tercih etsin. Bu karpuzun sezonu 1 aylık. Sezonu bittikten sonra bulamazlar. Bir ay sonra isteseler de bulamayacaklar ama içeceklerin devamı var. Karpuzun yok" ifadelerini dile getirdi.


"Yerli Ürün Tercih Edin"
Kırklareli'nin üreticilerinin kazansın diyen Sert, "Dün geldim satışı ilk topladığımız ürünümüz. Kilo ile ilgili insanlar çok dediği oluyor ancak büyük işletmelerde bundan fazla fiyatlara satılıyor. Ürünümüz yerli, biz buralıyız. Kendi insanımız kazansın, üreticimiz kazansın. Ufak tefek sıkıntılar var elbette ancak biz yine de üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

2-461
"Yerli Üreticiler Kazansın"
Yerli malının kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Sert, "Yerli malı, yerli çiftçinin çıkardığı ürünü tercih etsin insanlar. Karpuz sezonu kısa sürecek bu sene. Hastalık vurdu, girdi fiyatları arttı. Havaların sıcak olması ve çalışanların bundan olumsuz etkilenmesi gibi sorunlar oldu bu sene" şeklinde konuştu.

Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber

4-105
"Her Yaştan İnsana Hitap Ediyor"
Sağlıklı bir ürün olduğunun altını çizen Sert, "Her yaştan insanın gönül rahatlığıyla yiyebileceği bir meyve. Hele ki Kavakdere Köyü Karpuzu olunca hiç düşünmeden alsınlar" dedi.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 15.31.29

Editör: Şefik Kenar