T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 250.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında Kırklareli Merkez Kavaklı Mahallesi 2. Etap 55/250.000 Sosyal Konut Projesi hak sahipleri için inşa ettirilen; 2+1 nitelikli 45 adet 3+1 nitelikli 10 adet olmak üzere toplamda 55 adet konut için “Konut Belirleme Kurası” 23 Eylül Pazartesi (dün) saat 11:00’de YouTube’dan canlı olarak gerçekleştirildi.

Toplamda 55 adet dairenin yer aldığı 2+1 ve 3+1 evlerin bulunduğu, 54 hak sahibinin katıldığı Kırklareli Merkez TOKİ toplu konut projesinde hak sahipliği konut belirleme kura çekilişi sonuçları açıklandı.

TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmede ayrıca şunlar kaydedildi; “Konut belirleme kurasından sonra Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hak sahipleri tarafından, 07 – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Merkez/Kırklareli Şubesi’nde imzalanacaktır. Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar; %10 peşinat bedeli için 240 ay vade ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur Memur Maaş Artış Oranı’na göre artırılacaktır. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. İlk dönemsel artış tarihi, Ocak 2025 tarihinden itibaren başlatılacaktır. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.”

Edirne’de Sokak Sağlıklaştırma Projesi Edirne’de Sokak Sağlıklaştırma Projesi

Gerçekleşen çekilişi buradan izleyebilirsiniz; https://www.youtube.com/watch?v=zJ6NcwH9KPA

Editör: Haber Merkezi