Türk Sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal’ın rol aldığı ve büyük ses getiren Zübük filmine ev sahipliği yapan eski Vize Kaykamlık binası restorasyonunda sona yaklaşılıyor. Aziz Nesin’in ayı adlı romanından sinemaya uyarlanan, yönetmenliği Kartal Tibet, senaristliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı ve Kemal Sunal’ın başrolünde yer aldığı Zübük filminin çekimlerinin yapıldığı kaymakamlık binası aslına uygun olarak restore edilmeye devam ediliyor.

Oyuncu kadrosunda Kemal Sunal’ın yanı sıra Nevra Serezli, Bülent Kayabaş, Kadi Savun, Osman Alyanak, Ali Şen, Metin Serezli ve Memduh Ün gibi ünlü oyuncuların yer aldığı film, 1980 yılında Vize ilçemizin yanı sıra İstanbul ve Ankara’da çekimleri yapılmıştı. Türk Sinemasının birçok filimine ev sahipliği yapan Vize ilçemiz, Zübük filminin ardından ismini tüm Türkiye’ye duyurmuştu.

Whatsapp Image 2024 08 21 At 11.08.08

Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı

Zübük Filminin Konusu

Milletvekili İbrahim Zübükzade(Kemal Sunal)mesleğinden ihraç edilmiş bir siyasetçidir. Sözünde durmayan, ahlaksız bir adamdır. Gazeteci Yaşar(Metin Serezli) gazetede yayınlamak istediği yazı dizisi için Zübükzade’nin yaşam öyküsünü öğrenmek ister. Gittiği köyü Gülören’de karşılaştığı köylüleri Zübükzade’yi nefretle anarlar. Yaşar’ın köylüden aldığı bilgiye göre Zübük iş hayatına bir dairede kâtip olarak başlamış, kısa sürede aldığı rüşvetlerle zengin olup çıkmıştır. Foyası ortaya çıkınca kovulan Zübük, Destek Partisi’ne girip yağcılıkla ocak başkanlığına yükselir. Girdiği her yere de rüşveti bulaştırır. Muhalefet partisinden olan Kadir Ağa’nın(Kadir Savun) kızı Yektane’yi(Nevra Serezli) evlenme vaadiyle kandırıp birlikte olur. Ama çetin ceviz Yektane, silah zoruyla Zübük’ü nikâh masasına oturtur. Uyanık Zübük, partili partisiz herkesi öylesine birbirine düşürür ki, sonunda halk onun belediye reisi olması için neredeyse yalvarır. Aklı sürekli şeytanlığa çalıştığı için kendisine kurulan komploları da birer ikişer savuşturan Zübük, kendini milletvekili seçtirir. Tüm bu anlatılanlara çok şaşıran kurt gazeteci Yaşar, Zübük’le yüz yüze konuşmaya gider. Zübük, tüm yüzsüzlüğü ile, köylüyü, kasabalıyı, giderek tüm halkı kötüleyip, kendisinin ne denli dürüst ve vatansever bir politikacı olduğunu öyle bir anlatır ki; Yaşar Zübük’e neredeyse acımaya başlar. Ama giderayak Zübük’ün kendisine de oynadığı bir oyun aklını başına getirir. Çirkin politikacıların elinde çaresiz kalan halkın her zaman haklı olduğunu anlar.

Ei R9 J2S Ws A E9Gb C

Ei R9 K Sm Wo A M D L2

Ddf2197D 1115 4C12 8Bf5 C8E283Eec1E2

455241253 18073764550548697 7846346478264634560 N-1

Editör: Haber Merkezi