Bu bağlamda Kırklareli Kent Konseyi, her geçen gün göstermiş olduğu mücadeleyle kent yaşamı ve kentin potansiyel anlamda daha da büyümesi, kültürel ve çevre sorunları üzerine yaptığı farkındalık çalışmalarıyla kendinden sıkça söz ettiriyor.

Kent Konseyi Başkanlığı görevine geldiği günden beri göstermiş olduğu eşitlikçi yaklaşım içerisinde sürdüğü ilkel duruşuyla birçok projede yer alan Yasemin Ertaş, Kent Konseylerinin kuruluş amaçları ve yaklaşımlarından bahsetti.

Başkan Ertaş, “Kent konseyi kuruluş amaçları kent yaşamını ve kent kültürünü geliştirmek hemşerilik bilincini pekiştirmek, hukukun korunması ve halkın demokrasiye katılımını arttırmak önceliğiyle kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Burada önemli olan aslında belediyelerin arka bahçesi değil de bir bakımdan baktığınızda belediyeleri denetleme mekanizmasıdır. Halkın katılımını arttırmak, şeffaflık ve bileşenlerimiz içerisinde, kamu kurumlarından gelen temsilcilerimiz, muhtarlar STK temsilcileri, sendikalar ve yönetmeliklerimizde bunlar belirlenmiştir.” Dedi

Kent Konseyleri olarak seçimle iş başına geldiklerini aktaran Yasemin Ertaş, 5 yıllık belediye başkanlığı sürecinde konsey başkanlarının da belirlendiğini belirtti.

2024 Yerel seçiminden sonra yeniden seçime gideceklerini aktaran Ertaş, Kent konseyi yürütme kurulunun seçiminden sonra da kendi içerisinde kent konseylerin meclisleri olduğunu vurguladı. Kırklareli Kent Konseyi’nde dört adet meclis bulunduğunu ekleyen Konsey Başkanı Yasemin Ertaş, bunların kadın meclisi, engelli meclisi, gençlik meclisi ve çevre meclisi olduğunu kaydetti.

Belediye başkanının çağrısıyla işe koyulan kent konseylerinin seçim süreçlerinin bu şekilde başladığını aktaran Ertaş, Konseylerin belediye başkanlığının bir uzantısı değil, tamamen belediyelerin yaptıkları işi halkın isteği ve koşullar çerçevesinde yönlendirmesiyle işleyen bir süreç olduğunu ifade etti.

Ertaş sözlerinin devamında, Kent konseyleri aslında belediyelerin bir denetim mekanizması olarak işlerin şeffaflık çerçevesinde yürümesini sağlamaya yardımcı olurken, halkın istek ve arzularını şartlar el verdikçe yerine getirecek toplumsal yönetimin ve belde yönetimindeki dengenin sağalarak eşitlikçi ve yurttaşça anlayışla önemli konularda belediyeler için bir baskı ve denetim mekanizması olarak devreye girmesinde rol oynadığının altını çizdi.

Göreve geldikten sonra ilk yapılan kurulda meclisleri artırmak adına bir karar aldıklarını belirten Ertaş, çocuk meclisleri, bunun yanında sivil direnişi oluşturmak adına aslında farklı meclislerde kurulabileceğini ama burada insanların gönüllü olup gelip çalışması gerektiğini ekledi.

Hayallerinde olup faaliyete geçirmek için emek harcadıkları ve çok önemsedikleri konunun mahalle meclislerini kurulması olduğunu vurgulayan Kırklareli Kent Konseyi Balkanı Yasemin Ertaş, “mahalle meclisleri gerçek anlamda kurmaya başlarsanız, kentin sıkıntıları tam olarak burada gözler önüne serileceğini görmüş olursunuz. “Dedi.

Diğer çalışma gruplarından bahseden Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş, “kültür ve doğa, çalışmacı arkadaşlarımızla birlikte müzecilik anlamında Aşağı Pınar Höyüğünü tanımak ve tanıtımı anlamında, doğa gezileri, doğayı gözlemleme, doğadaki çeşitliliği öğrenmek adına yaptığımız çalışmalarla farkındalık yaratmak için çalışıyoruz.” Dedi. (Güfte Çanlı)