Kültür-Sanat

Kırklar Trio'dan Kamuran Yarkın'a Saygı Duruşu

Kırklar Trio Müzik Grubu; geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta Bestekâr Tanburî Kamuran Yarkın'a saygı için seslendirdikleri parçayı yayınladı.

Loading...

Kırklar Trio Müzik Grubu; geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta Bestekâr Tanburî Kamuran Yarkın'a saygı için seslendirdikleri parçayı yayınladı. Ferda Anıl Yarkın'ın da babası olan Türk sanat müziğinin usta bestekârlarından Kamuran Yarkın, 86 yaşında hayata veda etti.

Kırklar Trio Grubu; Vokalde ve Yaylı Tanburda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk müziği topluluğu şefi Kırklarelili Gökhan Karcebaş, Kanunda Mustafa Dedeoğlu ve Gitarda İstanbul üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Öğretim üyesi Emre Işık'tan oluşuyor.

Usta bestekâra ait olan "Sen Kimseyi Sevemezsin" bestesini seslendiren grup adına Alternatif'e konuşan Gökhan Karçebaş: "Hocamız ve Usta sanatçı Kamuran Yarkın öğrencilerine verdiği değerli tecrübeler ve eserleriyle anılacak. Hayatı boyunca bir çok musiki cemiyetine katkıları ve besteleri olan Çok değerli bir müzik insanın kaybı ile üzüntü içerisindeyiz. Ailesinin ve tüm sanat camiasının başı sağolsun" ifadelerini kullandı.