Yerel

Kırklareli: Anız Yangınlarıyla Mücadeleye Okullardan Başladılar

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, anız yangınlarıyla mücadelede öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

IRAZ (Risk Azaltma Planı) çerçevesinde Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü görev sahası içerisine giren bölgelerde orta okul öğrencilerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Üsküp, İnece ve Kavaklı’da öğrenciler için yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Üsküp Beldesindeki Üsküp Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Kavaklı Beldesindeki Kavaklı Şehit Varol Çalışkan Ortaokulu öğrencileri ve İnece Beldesindeki İnece Merkez Orta okulu öğrencilerinin katıldığı eğitimler sunum şeklinde verildi" ifadelerini kullandı.


Etkinliklerde öğrenciler yapılan bilgilendirmeler ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Anız yakmanın zararları ve anızların yakılmaması gerektiği noktasında öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmak üzere gerçekleştirilen ve toplamda 100 öğrenciye verilen eğitimlerin sonunda konu ile ilgili Broşür dağıtımı yapıldı. Bilgilendirme eğitimlerinin sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılmış ve eğitimler teknik personellerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.