Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber

Kırklareli Baro Başkanlığı’nın 71. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bugün saat 10.30’da Özgürlük ve Demokrasi meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde bir çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Merkez ve tüm ilçelerde eş zamanlı olarak düzenlenen törende çelenk sunumu sonrasında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu.

Ardından günün anlam ve önemini belirten basın açıklamasını Kırklareli  Baro Başkan Yardımcısı Av. Ayşegül Tükel Yüzkollar okudu.

Kırklareli Barosu

Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında çıkarılan Avukatlık Kanununun getirdiği yenilikler arasında Baroların kurulması da mevcuttu. Kanunun yayınlanmasından çok kısa süre sonra Edirne Bölge Barosu kuruldu. Bölge Barosuna, Edirne-Tekirdağ-Kırklareli İllerinde Avukatlık yapan Avukatlar kayıtlarını yaptırdılar. 1953 yılında da Kırklareli Barosu kuruldu, Bölge Barosuna kayıtlı Kırklareli Avukatları, kayıtlarını bu Baroya naklettirdiler. Baro İlk Genel Kurul toplantısını ise 17 Temmuz 1953 tarihinde Kırklareli il merkezinde gerçekleştirdi. O günden bu yana 17 Temmuz tarihi, Kırklareli Barosunun  kuruluş yıldönümü olarak kutlanmakta.

Editör: Ferdi Kurtbayram