SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü

Ortak basın açıklamasında Kırklareli Barosu, kadına şiddetin kader olmadığının altını çizerek yaşanan acı olaylara tepki gösterdi.
Kırklareli Barosu açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi;
"Kadın Cinayetleri Politiktir"
"Son 24 saatte tam 8 kadın. Bu cümlenin devamı bir başarı ya da mutluluk hikayesi anlatabilirdi. Fakat biz bugün hayat ışığı söndürülen, katledilen kadınları konuşuyoruz. Hikayeleri birbirine benzeyen, özgürlük isteyen, medeni bir varlık olarak kabul görmek ve yaşamak isteyen kadınlardan bahsediyoruz. Türkiye'nin çok farklı yerlerinden, benzeyen hayat öyküleri olan kadınlardan"
"Kanunlar Gereği Gibi Uygulanmıyor"
"Cins kırımına varan bu şiddet haline son vermek bir yana siyasi iktidar, boşanma oranlarının artmasını kadın katliamından daha çok dert ediniyor. Kadının evlilik birliği içerisinde uğradığı şiddeti yok sayarak bu şiddetten kurtulmasının önünde engel teşkil eden politikalar üreten yönetim anlayışı bu şiddetin failidir., tüm bu şiddetin failidir. Çünkü CEDAW ve ilgili diğer uluslararası sözleşmeler gereğince kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önlenmesi, devletin yükümlülüğüdür. Ancak ne uluslararası sözleşmelerin gereği yerine getirilmekte ne de 6284 sayılı Kanun bağlamında verilmiş olan koruyucu ve önleyici tedbir kararları gereği gibi uygulanmaktadır."

Editör: Haber Merkezi