Kırklareli’nin genç ve başarılı diş hekimlerinden Uzay Alp Aktaş, tiyatro tutkusu ile de öne çıkıyor.

Birkaç yıldır Lilith Cafe’nin sahnesinde, kendisi gibi diğer amatör arkadaşları ile sahne tozu yutmaya başlayan, tiyatroya yıllarını vermiş olan Deniz Sandalcı önderliğinde kurulan “Tiyatro Yolcuları” ile önemli yol kat eden, Sandalcı’nın daha sonra Kırklareli’nden ayrılması ile yepyeni bir oluşuma katılan Aktaş şimdilerde kendi yazdığı oyunu sahnelemenin heyecanını yaşıyor.

02-79

Mesleğinde 5 yılı geride bırakan 28 yaşındaki doktor tabiri caiz ise muayenehanesinde hastalarını iyileştirdikten sonra, sahneye çıkıp bambaşka biri oluyor.

İşte bu tutku ve aşkla “Tiyatro Yolcuları”nın ardından bu yıl kurulan Kırklareli Tiyatro Topluluğu çatısı altında, ilk oyununa imza atan Aktaş, “Altın Mızrak” isimli eserini kısa bir sürede kaleme almış ve hemen arkadaşları ile çalışmalara başlamış.

1C50Ab2E 5Cd8 4Feb 9Ce8 F003Fa590261

Kendisinin de rol aldığı tek perdelik absürt komedi tarzındaki oyunda; Gülşah İzgin, Levent Ertaş, Beycan Onuk, Betül Çetinkaya ve Ali Erol, kadroda yer alan diğer isimler...

Uzay Alp Aktaş’ın yazıp yönettiği oyun Temmuz sonunda Trakya’da bir turneye çıkacak. 27-28 Temmuz’da Enez Liman Büfe’de, 30 Temmuz’da Edirne Leman Kültür’de, 31 Temmuz’da ise Kırklareli Welness Inn Fitness Club’ta sahnelenecek tüm oyunlar saat 21.00’de perde diyecek.

Kırklarelili Halk Şairi ‘Kul Ermiş’in Son Kitabı Çıktı Kırklarelili Halk Şairi ‘Kul Ermiş’in Son Kitabı Çıktı

Aktaş ücretsiz olarak oynayacakları “Altın Mızrak” adlı oyuna tüm tiyatroseverleri davet etti.  

Editör: Ferdi Kurtbayram