Yerel

KIRKLARELİ; Berber ve Kuaförler Hangi Günler Kapalı? Kesinleşti!

Tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girdi. Söz konusu günler Kırklareli'nde de kesinleşti

Ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girdi. Artık berberler haftanın 1 günü zorunlu olarak kapalı kalacak.

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarında haftanın 1 günü kapalı olması uygulamasının başladığını duyurdu.

İşletmelerin hangi gün kapalı kalacağını ise Valilikler belirledi.

Kırklareli Valiliği de söz konusu günleri kesinleştirdi.

Bunun üzerine Kırklareli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı geçtiğimiz gün meslek mensuplarını SMS yolu ile bilgilendirdi. Yapılan açıklamada;

“Sayın meslektaşlarımız; İlimiz Berber, kuaför ve güzellik salonları 01.07.2024 tarihinden itibaren haftada bir gün tatil olacak şekilde çalışmaya başlayacaktır. Buna göre Erkek berberleri Pazar günleri, Bayan Kuaförü ve Güzellik Salonları 01 Kasım - 30 Nisan tarihleri arasında her hafta Pazar günleri, 01 Mayıs- 31 Ekim tarihleri arasında her hafta Salı Günleri kapalı olacaktır. Uygulamaya aykırı hareket edenler hakkında yetkili idare tarafından işlem yapılacaktır. Bilgilerinize sunar hayırlı bereketli işler dileriz” dendi.