Kırklareli'nde eşi Erdinç Çaçaoğulları'nın açtığı iş yerinde çalışmaya başlayan Şaziye Çaçaoğulları, herkese kadının istediğinde her şeyi başarabileceğini gösterdi.

Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi

2-434
"Onları Düzene Soktum"
Evde olduğu gibi kadının iş hayatını da güzelleştireceğini ifade eden 1969 doğumlu 55 yaşındaki Şaziye Çaçaoğulları, 1 oğlu, 1 kızı var, 2 erkek 2 kız 4 torun sahibi. İşe başlama sürecini anlatan Çaçaoğulları, "Eşim açtı, sonra ihale bana kaldı. Bu işi 8 yıldır yapıyorum. İşimi çok seviyorum. Burada olmaktan çok mutluyum.
Baştan erkekler çok argo konuşurdu sonra ben başlayınca bu durum değişti. Çay ocağına kadın eli değdiği kısa sürede belli oldu. Onları düzene soktum. Dönüp dolaşıp benim burada var olmamı kabullendiler" dedi.
"Ben Olmayınca Kahve İçmiyorlar"
Müşterilerin de kendisine çok alıştığını dile getiren Çaçaoğulları, "Ben olmayınca bütün müşterilerim beni arıyor. Abla yok kahve içmeyiz diyorlar. Mesela eşime soruyorlar abla nerede çay içelim diye" sözlerini ifade etti.

4-98
"Kadınlar İstedikten Sonra Her Şeyi Başarırlar"
Kadınların çok güçlü olduklarını ifade eden Çaçaoğulları, "Kadınlar istedikten sonra ne iş olursa olsun yapar. Bana ilk başlarda sen yapamazsın dedi herkes. Söylenenleri dinlemedim ve yaptım, başardım" şeklinde konuştu.

5-49
"Hepsini Kendim Yapıyorum"
Sorumluluk almaktan korkmayan Çaçaoğulları, "Hem ev işlerimi yapıyorum hem de kahveyi çekip çeviriyorum. Yemeğimi de kendim yapıyorum, temizliğimi de" ifadelerini kullandı.

1-863
"Gözüm Burada Kalıyor"
Kahvehanenin evi gibi olduğunun altını çizen Çaçaoğulları, "İşe gelmediğim günler, artık alışkanlık olduğu için gözüm hep burada. Gelmediğim gün aklımda hep burası var" sözlerini kaydetti.

6-23
"En Büyük Zenginliğim Yengen"
Kahvehanede ve evde eşinin emeklerinin çok büyük olduğunu dile getiren 60 yaşındaki Erdinç Çaçaoğulları, eşini anlatırken şu sözlere yer verdi;
"35 seneden bu yana yengen ticaret hayatında hep güç verdi bana. Rabbim onu başımdan eksik etmesin. Ona cennetin en güzel kapılarını açsın. Şimdi ki nesil bilmez, beni de kahvehaneyi de çekip çeviriyor.
En büyük zenginliğim yengen. Allah'ım onu bana nasip ettiği için şanslıyım. İşi de evi de her şeyin üstesinden geliyor."

Editör: Şefik Kenar