Alternatif Gazetesi olarak Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci ile bir araya geldik.

Göreve geldiği günden bu yana birliğe birçok kazanımı hanesine yazdıran Başkan Dermenci son yaşanan gelişmeleri bizlerle paylaştı.

Dermenci Türkiye genelinde yaklaşık 11 bini aşkın tarımsal amaçlı birlik ve kooperatifin olduğunu vurgulayarak, bu örgütlerden sadece 103 tanesinin Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi" almaya hak kazandığını kaydetti. Söz konusu belgelerden birini de Trakya’da sadece kendilerinin aldığını ifade eden Dermenci, bu tür derecelendirmelerin, örgütlerin yetkinliğini ve etkinliğini ölçmekte büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kırklareli’nde hayvancılık alanında büyük başarı sağlayarak ilk ve tek 1. Derece Tarımsal Örgüt olma hakkını kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Dermenci; “2024 yılında Tarım Bakanlığının başlatmış olduğu üretici örgütlerinin derecelendirme çalışmasında, Birliğimiz "1. Derece Tarımsal Örgüt" olmuştur. Bu da Birlik olarak gösterilen başarıyı ve kaliteyi göstermektedir.

Bizler statümüzde hayvancılık alanında faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Birliğimize hizmet ettiğimiz yıllar boyunca üyelerimiz için en kaliteli hizmeti başarılı bir şekilde sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Yaptığımız özverili ve başarılı çalışmalarımızın meyvelerini bu yıl 1. Derece Tarımsal Örgüt olarak aldık. Kırklareli’nde hayvancılık alanında sadece Birliğimiz buna hak hazandı. Bu da bizler için büyük bir onur ve gururdur” şeklinde konuştu.

D S C 0090

Üyelere Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Başkan Dermenci bu gelişmenin üyelere birçok kazanımı olacağını da müjdeledi. Ali Dermenci şöyle devam etti;

Babaeski'de Yıllardır Kaderine Terk Edilen Tesis İçin Görüştüler Babaeski'de Yıllardır Kaderine Terk Edilen Tesis İçin Görüştüler

1. Derece Tarımsal Örgüt olmamızın üyelerimize ne gibi faydaları olacak?

Üyelerimiz,

· 2024 yılında T.C Ziraat Bankası'ndan düşük faizli kredi kullanırken 10 puan daha fazla indirim hakkı olacak

· 2024 yılında buzağı başına 200 TL daha fazla destek alabilecek

·  2025 yılından itibaren sütünü 1. Derece Örgüt üzerinden pazarlayan üreticiler diğer örgütler üzerinden pazarlayanlara göre pazarladıkları süt için 2 katsayı daha fazla destek alabilecek

· 2024 yılında erkek beside karkas desteği alacak üreticilerhayvan başına 100 TL daha fazla destek alabilecek.

Bu faydalar da üyelerimizi diğer yetiştiricilerden öncelikli hale getirecek.

Üyelerimize bu güzel fırsatı sunmamızda emeği geçen Başta Birlik Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimize, Birlik Personellerimize ve üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

“2024 – 2026 yılla hayvancılık destek modeli de bu yıl değişti” diyen Başkan Dermenci son olarak şu hatırlatmalarda bulundu; “Destekler katsayı değerine göre belirlendi. Buna göre her yıl buzağıya verilen destek Tarım ve orman bakanlığının belirlediği katsayı değerine göre değişecek”

Ayrıca 20 başa kadar hayvanı olan küçük işletmeler ve genç yetiştiriciler de ayriyeten desteklenecek.

2024 yılında doğan ve 4 ay doğduğu işletmede yaşayan ve aşıları tam olan her buzağı temel buzağı desteği almaya hak kazanacak. Temel buzağı desteği de buzağı başına 1000 TL.

Diğer destekler temel buzağı desteğine ilave olarak ödenecektir.

Bu destekler şu şekildedir;

Destek-1

Editör: Ferdi Kurtbayram