Yarın yurda Trakya'dan giriş yapması beklenen serin ve yağışlı hava öncesi güzel havanın tadını çıakrmak isteyen bazı vatandaşlar soluğu ormanda aldı.

Kırklareli: Emekli Adam, Çocukları Ekmek Bıçağıyla Kovaladı Kırklareli: Emekli Adam, Çocukları Ekmek Bıçağıyla Kovaladı

Rüzgarın 30 km/sa'ya ulaştığı, hava sıcaklıklarının da 30 derecenin pek üzerine çıkmadığı bugün Kırklareli ve çevresinde denize girmek için hava koşulları pek de elverişli değil. Serin havanın ve doğanın tadını çıkarmak için Lüleburgaz Kent Ormanına giden aileler piknik yaptı, temiz havanın tadını çıkardı.

20240914 123439

OYUNLARI DA DOĞA, OYUNCAKLARI DA

Ormanın keyfini çıkaranların arasında çocuklar da vardı. Hiç bir oyuncakları olmadan yalnızca yerde buldukları dallar, kozalaklar, taş ve sopalarla oyun kuran çocuklar ekrana bakmadan ve akranlarıyla iletişim halinde kalarak vakit geçirmenin tadına vardı.

Doğanın hafızayı güçlendirdiği ve odaklanma becerisini arttırdığı da araştırmalar sonucu kanıtlanmış bir gerçek. Doğa ile kurulan ilişki sürecinde hafızası güçlenen ve odaklanma becerisi artan çocuklar, edindikleri somut deneyimler ile hayat boyu kalıcı öğrenmenin temelini atıyorlar.

Doğa etkileşimlerinden doğan çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu semptomlarında azalma, sosyal etkileşimlerde iyileşme, hastalıklarla savaşma yetisinde artış yer alıyor. İç alanlara kapatılmış çocuklara kıyasla doğada düzenli olarak oyun oynayan çocuklar, daha ileri seviyede denge, koordinasyon ve çeviklik içeren motor kontrol becerileri sergiliyor. Hayal gücüne dayanan ve yaratıcı oyunlarla daha çok vakit geçirmeye eğilimli oluyorlar. Doğa çocukların merak duygusunu besliyor ve dil, soyut mantık kurma, problem çözme becerilerini besliyor.

Editör: Merve Erduğan