14 Haziran 2024 tarihinde Kırklareli’nde büyük bir dolu felaketi yaşanmış, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Bayramdere, Kavakdere, Karıncak ve Asilbeyli Köyleri ile Kavaklı ve Üsküp beldelerinde etkili olan dolu yağışı sebebiyle pek çok çiftçinin ekili alanları büyük zarara uğramıştı.

Yaşanan felaketin sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi Büşra Cin, Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, İl Genel Meclis Üyesi Cihan Alkan, Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan ve partililerden oluşan bir heyet bölgede incelemelerde bulunmuş, o dönemde konunun takipçisi olacaklarını, çiftçiye gerekli desteğin sağlanması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini belirtmişlerdi.

MHP İl Başkanlığı dün yaptığı duyuruda, “MHP sözünü tuttu” diyerek, çiftçilerimize 12 milyon liralık bir ödenek sağlandığının müjdesini verdi.

Clipboard01-628

Açıklamada; “İlimizde etkili olan dolu felaketi sonrası MHP MYK Üyemiz Sayın Büşra Cin'in 17 Haziran’da yapmış olduğu saha çalışması neticesinde hazırladığı raporu genel merkezimiz nezdinde gerekli mercilere sunmuş ve çiftçilerimizin gerekli desteği alması sağlanmıştır. Bu bağlamda MHP, Trakya'da çiftçilerimize vermiş olduğu sözün sonuna kadar takipçisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

MYK Üyesi Büşra Cin ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“14 Haziran 2024'te Trakya'da yaşanan dolu felaketinin ardından, Milliyetçi Hareket Partisi, dolu mağduru çiftçilerimizin yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde harekete geçmişti.

MHP heyeti olarak, sahadaki hasar tespit çalışmalarımızın ardından sunulan rapor doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın meseleyi bizzat takip edip talimat vermesiyle çiftçilerimize 12 milyon liralık bir ödenek sağlandı.

Böylelikle Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olmayan çiftçilerin hesaplarına yatırılan ödenekle, mağduriyetlerin giderilmesi sağlandı.

Sağlanan ödenek, Trakya ekonomisinin bel kemiği olan tarım sektöründeki üreticilerimizin kayıplarını telafi etmek ve 2025 yılında tarımsal faaliyetlerini yeniden başlatmaları için büyük bir öneme sahiptir.

Tarım, Trakya'nın can damarıdır ve yaşanan bu afet, çiftçilerimizin emeğini heba etmiştir. MHP olarak, her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek, sorunlarını çözmek için gereken her adımı atacağız.

Pembe Festival" Turuyla Meme Kanserine Dikkati Çektiler Pembe Festival" Turuyla Meme Kanserine Dikkati Çektiler

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye, üretime ve üreticiye gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Son olarak, ÇKS’ye kayıtlı olmayan üreticilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfen bir an önce ÇKS kayıtlarınızı yaptırın. Bu kayıtlar, devlet desteklerinden faydalanmanız için önem taşımaktadır.”

Editör: Serhat Ünver