Kimisi yeni bir yuva kurmak istiyor, kimisi ise evlatlarının sünnet düğünü ile mutluluğunu sevdikleriyle paylaşmayı…

Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi

Ama bunları hayata geçirmek düğün yapmaktan geçiyor…

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, artan altın ile döviz kuru ve yüksek enflasyon, vatandaşa zam olarak yansıyor.

Düğün yapma hazırlığı içinde olanlar da kara kara düşünüyor.

Üstelik düğün salon ücreti, bu masraflardan sadece biri. Salon kiraları sırf kendi başına cep yakacak büyük boyutlara ulaştı.

Öyle ki Kırklareli’nde bazı düğün salonları gelecek yıl için kiralama talebinde bulunanlara, altın üzerinden tarife uygulamaya başladı. İlimizde bir düğün salonunun gelecek yıl salon kiralamak isteyen vatandaşlara “30 adet çeyrek altın” şeklinde fiyat verdiği belirtiliyor. Şu anda sayıları az da olsa, yakında birçok düğün salonunun bu uygulamaya geçeceği konuşuluyor.

Bu yıl düğün yapacaklar ise biraz daha şanslı. Her ne kadar henüz salon kiralayamayanlar, istedikleri tarihleri bulmakta zorlansa da, önümüzdeki aylar için hala bazı boş günleri yakalama ihtimaline sahipler.

Yine ilimizdeki düğün salonlarının bazıları, diğer salonlara nazaran uygun fiyatlar sunabiliyor. Tabi hafta içi, hafta sonu, gündüz, gece gibi etmenler de fiyatların değişmesinde büyük rol oynuyor. 2024 yılı için Kırklareli’nde düğün salonu kiraları ortalama 50 bin TL’den başlıyor ve 65 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Ancak bazı salonlar bu yaz için 80 bin TL gibi fiyat da verebiliyor.

Gelecek yıl tarifesi ise adeta cep yakıyor; fiyatlar 75 bin TL’den başlıyor ve 100 bin TL ortalamasına kadar ulaşıyor.

“Çeyrek altın” uygulamasının diğer salonlara da sıçraması halinde, düğün yapacakları oldukça zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz.

Editör: Haber Merkezi