Kırklareli merkeze bağlı Arizbaba Köyü Muhtarı Semih Aykut, 10 yıl süreyle açılmayan tarla yollarını ve geçilmeyen köprüleri ulaşıma açtı.

1 Semih Aykut Muhtar (2)
Yerel seçimlerde rakibine oranla büyük oy farkıyla muhtar seçilen Aykut, köy içi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Göreve gelir gelmez köyünde yağmur ve şükür duası gerçekleştiren muhtar Aykut, kendi imkanlarıyla köy içi yolları, Arizbaba Köyü yatırında bakım ve temizlik çalışması yaparak, köy sakinlerinin takdirini kazandı.

1 Semih Aykut Muhtar (3)
Bir önceki muhtardan farklı olarak insanların kalbini kırmadan icraatlarını sürdüren Aykut, geçtiğimiz haftalarda Kırklareli İl Özel İdaresi’nin iş makinesiyle 10 yıldır geçit vermeyen eski Arizbaba Köyü’nden Ürünlü Köyü'ne ulaşımın sağlandığı yolu, geçit vermeyen 80 yıllık köprüyü ulaşıma açarken, kış mevsiminde tepelerden iki ayrı koldan gelen sel sularının geçtiği kanalı da açarak suyun dereye ulaşmasının yolunu açtı.

1 Semih Aykut Muhtar (5)
Tarım alanlarına ulaşımın sağlandığı yolların tamamının elden geçirdiğini ifade eden muhtar Aykut, ‘’10 yıldır çevresi ağaçlarla kaplandığı için kullanılamayan yol ve köprüyü de yaptığımız çalışma sonucu ulaşıma açtık. Çeşitli nedenlerle daralan bazı geçitleri de genişleterek ulaşımı rahatlattık. Hizmetlerimiz ardı ardına gelecek. Önümüzdeki yıl yeni yatırımlar için proje hazırlıyoruz’’ dedi.

1 Semih Aykut Muhtar (4)
Hizmetler Artarak Devam Edecek
Şu anda eğitim öğretimin yapılmadığı Arizbaba Köyü İlkokulu bahçesindeki çocuk parkındaki oyun gruplarının tamir ve bakımlarını yaptıklarını da hatırlatan Aykut, ‘’Çocuklarımızın eğlendiği bu alanı daha da iyileştireceğiz. Bu alana değişik oyun grupları konulacak. Diğer bir çalışmamız imam evininin çatısı yenilenecek, badana boya işlemleri yapılacak. Köy kahvehanesinin ön kısmına ilave yapılarak yeni bir oturma alanı yaratılacak. Yine sosyal tesisimizin bahçesine çim ekilecek. Böylece alanın çehresi tamamen değiştirilecek’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırklareli'ndeydi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırklareli'ndeydi

1 Semih Aykut Muhtar (9)

1 Semih Aykut Muhtar (7)

1 Semih Aykut Muhtar (8)

Editör: Haber Merkezi