Yerel

Kırklareli: Gerçekten "Gerçeğini" Aratmadı

Kırklareli'nde 8 Ekim Salı günü İl Sağlık Müdürlüğü, Atatürk Stadyumu'nda gerçeğini aratmayan tatbikat geçekleştirdi.

Loading...

Yerel Düzey Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı Tatbikatı'nda; İl Sağlık Müdürlüğü, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu yer aldı.


Tatbikatta; senaryo gereği maç izleyen taraftarlar arasında bir patlama gerçekleşti. Ardından, ekipler yararlılara müdahale ederek olay yerinde tahliye ve müdahale işlemlerini gerçekleştirdi. Kırklareli'nin sirenler ile yankılandığı tatbikatta; sağlık ekipleri önce düzenli bir şekilde tahliye işlemini gerçekleştirdi. Tahliyenin ardından; yararlıları derecelerine göre sınıflandırarak müdahale edildi.
Tatbikat boyunca Kırklareli'nde sağlık, emniyet ve itfaiye ekiplerinin sirenleri yankılandı. Çevredeki vatandaşlar, gerçeğini aratmayan tatbikatı meraklı gözler ile izledi.


Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, tatbikat öncesinde açıklamalarda bulundu. Cerit, "Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında 2024 yılı Yerel Düzey Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı Tatbikatı, İlimizde yaşanması muhtemel Acil/Olağandışı durumlarda İlin Afete Müdahale potansiyelinin ortaya çıkartılması amacıyla oluşturulan senaryo doğrultusunda Kırklareli Atatürk Stadyumunda oynanan 2. Lig Futbol müsabakasının sona ermesini müteakip taraftarların bulunduğu Batı tribününde şiddetli bir patlama meydana gelmesi sonrası İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ile UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) personelinin, ve ana ve destek çözüm ortaklarımızın katılımı ile acil müdahale planlarını aktivasyonu ile icra edilecek olup hasta öncesi acil sağlık hizmetleri ve yataklı sağlık tesislerimizde toplu yaralanma ve kitlesel olaylara karşı personel ve kurumlarımızın deneyim kazanması amaçlamakta olup bu tip olaylarda meydana gelebilecek can ve mal kaybını en aza indirgemek için gerçekleştirilecek olan bir saha tatbikatıdır" sözlerini dile getirdi.


"Tatbikat Gereği 61 Kişi Yaralandı"
Gerçekleşen tatbikat kapsamında yaralı ve vefatların gerçekleştiğini dile getiren Cerit, "Saha tatbikatı destek çözüm ortağımız olan Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun katılımıyla icra edilecektir. Tatbikat kapsamında kapsamın da 20’si  ağır olmak üzere toplam 61 adet yaralının olay yerinde triyajının yapılması, tıbbi uç noktanın kurulması, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakilleri  ve Acil Servis Triyajı başlıca çalışılacak olan konulardır" ifadelerini dile getirdi.